Bulgurlu Kabak Dolması - Pancar Yaprağı Sarması

Son güncelleme: 26.09.2009 18:06
  • noimage

    Malzemeler

    10-15 adet içleri oyulmuş dolmalık küçük kabak
    2 deste pancar yaprağı (bezik diye de biliniyor)
    1,5 su bardağı pilavlık bulgur
    2 adet yemeklik doğranmış domates
    2 adet küçücük doğranmış sivribiber
    ½ demet kıyılmış maydanoz
    1 büyük, ince kıyılmış kuru soğan
    2 diş ezilmiş sarımsak
    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı salça
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber

    Hazırlanışı

    Pancar yapraklarını hafif haşlayıp hem soğumaları hem de süzülmeleri için bir kenarda bekletin. Bu arada iç harcı hazırlayın.
    Bulgur, domates, biber, soğan, maydanoz, sarımsağı karıştırma kabına alın. Salça, zeytinyağı, tuz ve biberleri de ekleyip hafifçe sebzeleri ezmeden karıştırın.

    Kabakları 2/3 leri dolacak şekilde doldurun. Pancar yapraklarını ise büyüklüklerine gӧre 3 e yada 4 e bӧlün. Normal yaprak sarması gibi sarın.
    Kabakların yanına sarılmış yaprakları yerleştirin. Üzerlerine 3 bardak sıcak su gezdirin orta hararetli ocakta pişirin.
#26.09.2009 13:11 0 0 0
  • tesekkürler.
#26.09.2009 18:06 0 0 0