Malzemeler

10-15 adet içleri oyulmuş dolmalık küçük kabak
2 deste pancar yaprağı (bezik diye de biliniyor)
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet yemeklik doğranmış domates
2 adet küçücük doğranmış sivribiber
½ demet kıyılmış maydanoz
1 büyük, ince kıyılmış kuru soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı

Pancar yapraklarını hafif haşlayıp hem soğumaları hem de süzülmeleri için bir kenarda bekletin. Bu arada iç harcı hazırlayın.
Bulgur, domates, biber, soğan, maydanoz, sarımsağı karıştırma kabına alın. Salça, zeytinyağı, tuz ve biberleri de ekleyip hafifçe sebzeleri ezmeden karıştırın.

Kabakları 2/3 leri dolacak şekilde doldurun. Pancar yapraklarını ise büyüklüklerine gӧre 3 e yada 4 e bӧlün. Normal yaprak sarması gibi sarın.
Kabakların yanına sarılmış yaprakları yerleştirin. Üzerlerine 3 bardak sıcak su gezdirin orta hararetli ocakta pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1156
favori
like
share
GaYe Tarih: 26.09.2009 19:06
tesekkürler.