Nihat Nikerel Kimdir - Nihat Nikerel Resimleri - Nihat Nikerel Biyografisi - Nihat Nikerel Hakkında




nihat Nikerel (d. Çorum, 1950) Sinema ve dizi oyuncusu, yazar. 1972-1976 yılları arasında uzun bir dünya seyahati yaparak yurda dönen sanatçı, 1985 yılında senaryolaştırılabilecek öykü yazarak sinemaya adım attı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanısıra kitap yazmaktadır.

Kendisi şu anda İstanbul Aydın Üniversitesinde İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisidir. Aynı zamanda öğretim görevlisi olarak İletişim bölümlerinde ders vermektedir.
# Kitapları Aralıktı, 2004, Fon kitapları yayınevi,
# Yalansız Yalnızlığım, 2005, Kora Yayın,
# Ay Zamanı Zalımca, 2006, Kora Yayın,

# Filmografisi Anneler Günü - 2007
# Sana Mecburum - 2007
# Susuzluk Halil 2006
# Yaşanmış Şehir Hikayeleri - 2006
# Hacı - 2006
# Köprü - 2006
# Adressiz Sorgular - 2006
# Ölümüne Sevdalar - 2005
# Yolun Sonu - 2005
# Sevda Tepesi - 2005
# Hoşgeldin Hayat - 2004
# Kayıp Aşklar - 2004
# Kimsesiz Zaman Tasvirleri - 2004
# Brindar - 2004
# Esir Şehrin İnsanları - 2003
# Kurtlar Vadisi - 2003
# Yaralı - 2002
# Karaoğlan - 2002
# Zerda - 2002
# Deli Yürek: Bumerang Cehennemi - 2001
# Bıçak Sırtı - 2001
# Eski Bir Yangın - 2000
# En Güzel Güzel - 2000
# Merdoğlu - 2000
# Bizim Yunus - 2000
# Parçalanma - 1998
# Sıcak Saatler - 1998
# Aynalı Tahir - 1998
# Yasemince - 1997
# Avrenosun Müşterileri - 1995
# Ayrı Dünyalar (2) - 1995
# Bizim Ev - 1995
# Manisa Tarzanı - 1994
# Garip Bir Kolleksiyoncu - 1994
# Gerilla - 1994
# Can Perdesi - 1993
# Şaban Askerde - 1993
# Sonsuzluğun İki Yakası - 1993
# Beşinci Boyut - 1993
# Süper Baba - 1993
# Kopuk Dünyalar - 1992
# Başka Olur Ağaların Düğünü - 1990
# Bir Irmağa Yolculuk - 1988
# Reis Bey - 1988
# Görüş Günü - 1987
# Belene - 1987
# Yalnızlık Bir Şarkıdır - 1987

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 680
favori
like
share
nichole Tarih: 28.09.2009 23:17
Allah rahmet eylesin
seherjale Tarih: 28.09.2009 22:42
Allah rahmet eylesin.
yasaronur Tarih: 28.09.2009 21:58
Kim Kimdir Dioya ßen ßenim HeHe
£fsunlu Tarih: 28.09.2009 21:21
çok üzüldüm yaa allah rahmet eylesin kurtlar vadisinde canlandırdığı karakter sayesinde herkesin sempatisini kazanmış birisiydi mekanı cennet olsun...
Sylar Tarih: 28.09.2009 19:45
Allah rahmet eylesin...

Babacan rollerdeydi hep.
Pedaliza Tarih: 28.09.2009 19:43


Nihat Nikerel toprağa verildi

Önceki gün evinde ölü bulunan tiyatro ve sinema sanatçısı Nihat Nikerel, son yolculuğuna uğurlandı.


Önceki gün çocukları tarafından evinde ölü bulunan Nikerel için Levent Camisi'nde bir tören düzenlendi.

Törene, başta ailesi olmak üzere, İlyas Salman, Şemsi İnkaya, Ferdi Tayfur, Berhan Şimşek ve Arzum Onan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ile DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve İstanbul Kültür A.Ş Müdürü Nevzat Bayhan katıldı.

Oğulları Kerem, Emrah ve kızı Zeynep Nikerel cami avlusunda, taziyeleri kabul etti. Öğlen kılınan cenaze namazının ardından alkışlarla camiden uğurlanan Nikerel'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çorum'da, 1950 yılında doğan Nihat Nikerel, 1985'te senaryolaştırılabilecek öykü yazarak sinemaya adım attı.

"Kurtlar Vadisi", "Sıcak Saatler" ve "Süper Baba" gibi çok sayıda dizide rol alan Nikerel'in, "Aralıktı", "Yalansız Yalnızlığım" ve "Ay Zamanı Zalımca" adlı kitapları bulunuyor.

Nihat Nikerel'in rol aldığı bazı sinema filmleri de şöyle:

"Deli Yürek: Bumerang Cehennemi", "Adressiz Sorgular", "Hoşgeldin Hayat", "Avrenos'un Müşterileri", "Manisa Tarzanı", "Garip Bir Koleksiyoncu", "Gerilla", "Reis Bey".


AA
NaZ Tarih: 27.09.2009 03:57
ALLAH rahmet eylesin
bugulu-gözler Tarih: 27.09.2009 01:11
Nihat Nikerel’i kaybettik…



Başka Kurtlar Vadisi olmak üzere bir çok önemli dizi ve sinema filmlerinde rol alan başarılı oyuncu Nihat Nikerel 59 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.



Akşam saatlerinde Beşiktaş Balmumcu’daki evinde rahatsızlanan Nihat Nikerel ölümünden 16 saat sonra kızı tarafından ölü bulundu…



Nihat Nikerel’e Allah’tan rahmet acılı ailesine başsağlığı diliyoruz…