Ah Biz Ödlek Aydınlar - Aziz Nesin

Son güncelleme: 27.09.2009 00:28
  • Ah Biz Ödlek Aydınlar - Aziz Nesin - Kitap Özet

    Kitap Özet

    Türkiye'nin toplumsal topografyasını ver meye çalışırken, bu işi kendi insanlarımla alay ederek, onları gülünçleştirerek, yererek yaptım elbet, çok da kızdım onlara. Ama bütün bunların hepsinden daha çok, hepsin den daha üstün bir duyguyla sevdim onları. Her ne yazdımsa, halkımı gerçekten, özden severek yazdım.

    "İnsanları sevmek" diye çok klişe bir söz var. Dış anlamıyla beğenmiyorum, doğru bulmuyorum bu sözü. Çünkü, insanlan sev mek, halkı sevmek deyince, onları olduğu gibi, şimdiki durumlarıyla mı seveceğiz? Yani kötü olanlara kızmadan, kötülükleri hoş görerek mi seveceğiz? Hayır, ben kızarak seviyorum, ama kızmamın kökünde sevgi var. Bugünkü durumu beğenmediğim için kızıyorum. Ama öykülerime aldığım insanlan çok sevdiğim için de, dunumlanmn değişme sini istiyor ve buna çalışıyorum.

    Ben bir gülmece yazarıyım. Kızmadan, öfkelenmeden, her an öfke üstünde olmadan, durmadan öfkesi bilenmeden nasıl gülmece yapılabilir? Ve o kızdığın insanlan sevmeden nasıl sanat yapılabilir? Yaşadığım çağda yur dumun toplumsal topografyasını çizmeye çalıştığım öykülerim, ikisi de aynı duygu kaynağından gelen kızgınlığımın ve sevgimin ürünleridir, demek yanlış olmaz sanırım.

    "Sevilene kaişı duyulan öfke..." adlı bolümden

    Kitap Kapak

    noimage

    Ah Biz Ödlek Aydınlar
    Aziz Nesin
    · Nesin Yayınevi
    · Basım Tarihi : 09 - 2009
    · ISBN : 9786055794132
    · Sayfa Sayısı : 280
#27.09.2009 00:28 0 0 0