Zayıflamak ve Güzelleşmek İçin Maydonoz Suyu

Son güncelleme: 07.03.2010 10:30
  • maydonoz suyunun faydaları - diyette maydonoz suyu
    noimage
    Maydonoz suyu tüm bayanların ya cilt bakımı için ya da zayıflamak için kullandıkları bir yöntemdir. Örneği cildinizi siyah noktalardan arındırmak için bi tutam maydonozu sıcak suda bekletin. Hem maydonozun posasından hem de maydonoz suyundan faydalanabilirsiniz. Maydonoz suyunu pamuk yardımı ile yüzünüze sürün posasını ise 5 dakika kadar cildinizde bekletin. Bu sayede cildinizde akneleri ve siyah noktaları azaltabilirsiniz.
    Maydonozun faydaları bununla mı sınırlı? Tabiki değil bayanların zayıflamak için maydonoz suyunu düzenli olarak içtiklerini hepimiz biliriz.
    Peki maydonoz suyu nasıl hazırlanıyor?
    Bir bağ maydanozu sapları ile birlikte ayıklayın ve yıkayın. 4 su bardağı su içinde yavaş ateşte 2-3 dakika kaynatın ve 10 dakika kısık ateşte demlenmesini sağlayın. Süzdüğünüz maydonoz suyunu sıcak veya ılık içebilirsiniz. Unutulmaması gereken bir noktayı hatırlatayım maydonoz suyunun özelliğini kaybetmemesi için hergün yeniden hazırlayın. Tadını biraz olsun değiştirmek ve içimini kolaylaştırmak istiyorsanız biraz limon sıkabilirisiniz.

    Tüm bunların yanında 30 gr. maydonoz ile vücudunuzun günlük A ve C vitamini ihtiyacını karşılamış olursunuz.
    Not: Herşeyin olduğu gibi maydonoz suyununda fazla kullanımı zarar. Maydonoz suyunun fazla kullanılması bağırsaklarda problem yaratır. Lütfen dikkatli olalım.
    İnternette araştırdığım kadarı ile günde maksimum 2 fincan öneriliyor. 10 gün üst üste kullanımın ardından 5 gün ara verilmesi tavsiye ediliyor.
#27.09.2009 18:32 0 0 0
  • Mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan ve yeşillik denildiğin de baş rol oynayan "maydonoz" suyu ile istediğiniz ideal kiloya çok kısa bir zaman da kavuşabiliyorsunuz

    Maydonoz hem zayıflatıyor hem de zayıflatırken de idrar ve kadın yollarını temizliyip cildinizi de güzelleştirme özelliğine sahipdir

    Maydanozun suyunu içmenin geröekten de zayıflattığı uzun yıllardır biliniyor.Zayıflamak isteyen bayanların umudu olan maydanoz suyu kimilerinin midesini bulandırsa da siz yine de bir deneyin ve maydanozun hem sağlık hem de zindeliğinin farkına varın !Maydanozun yararlarını saymakla bitiremeyen uzmanlar zayıflamak için de bu şifai bitkilerden yararlanmak gerektiğini vurguluyor.Sadece suyunu içmemek gerekiyor elbet de sofralarınızda salata ve yemeklerinizde de bu mucize bitkiyi tüketebilirsiniz.

    Maydanoz suyu nasıl içiliyor ?

    Yarım bağ maydanozu sapları ile birlikte ayıklayın ve yıkayın.2 su bardağı su içinde yavaş ateşte 2-3 dakika kaynatıp 10 dakika demleyin.Sıcak ya da ılık olarak için.Hergün taze olarak hazırlayın.

    İçerisine limon sıkmak da artı bir fayda sağlayacaktır.
#07.03.2010 10:30 0 0 0