zeytinyağlı taze barbunya nasıl yapılır



MALZEMELER:

Birkilo taze barbunya.
Bir tane kuru soğan.
Bir havuç.
Yedi sekiz dal maydanoz.
Tuz.
Bir çay bardağı zeytin yağı.
Üç domates.
Kaşık ucuyla salça.

YAPILIŞI:

Tencereye yağını ,soğanını koyalım, kavurmaya başlayalım.Sonra sırasıyla havuçları,barbunyayı ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.Domatesini ekleyelim ve domatesin yumuşamasını bekleyelim.Salçasını,tuzunuda ekleyip,birsu bardağı sıcak suyunuda üzerinden gezdirip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Pişirdiğimiz barbunyalarımızı cam tencereye alarak maydanozla süsleyerek servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1253
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:44
Paylaşımınız için teşekkürler...
Terakkiperver Tarih: 26.10.2009 02:31
Barbunya yemeği kuru fasülyeden daha lezzetli oluyor...Üstelikte gaz yapmaz.
Tarifleriniz için teşekkürler..