elmalı gözyaşı tatlısı tarifi



Malzemeler



5–6 adet ince ince doğranmış elma

Yarım su bardağı ince ince doğranmış ceviz

2 çay kaşığı tarçın



Krema için



1 lt süt

2 adet yumurta sarısı

4 yemek kaşığı dolusu un

1 paket vanilya

1,5 su bardağı şeker



Üzerine



2 yumurtanın akı

2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri



Hazırlanışı



Elma, ceviz ve artçın karıştırılıp bir tencerede sotelendikten sonra kare borcama dökülür. Başka bir tencerede süt, şeker, vanilin, un ve yumurta sarısı sürekli karıştırarak pişirilir. Hazırlanan krema elmaların üzerine dökülüp soğumaya bırakılır. Bu sırada yumurta akı ve pudra şekeri mikserle çırpılır. Hazırlanan karışım kremanın üzerine yayılır. Daha sonra önceden ısıtılmış fırının (200–220 derecede) en üst kısmında üzeri kızartılır. Fırından çıkıp soğumaya bırakılır. Daha sonra üzeri strech film ile kaplanarak buzdolabında yaklaşık 10 saat kadar bekletilip servis yapılır.


Afiyet Olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 433
favori
like
share