Diyarbakır ligden ayrılıyor!

Son güncelleme: 02.11.2009 22:58
  • Diyarbakır ligden ayrılıyor!

    Yaşananların ardından Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer'in tepkisi ise sert oldu ve takımı ligden çekeceğini açıkladı.

    Habertürk'ün haberine göre, Bursaspor'un Diyarbakırspor'u konuk ettiği maçta yaşananlar gündeme bomba gibi düştü. 2 takımın taraftarları arasında çıkan olaylarda koltuk ve taş yağmuru yaşanırken 2'si çocuk, 10 kişi yaralandı. 10 kişinin gözaltına alındığı karşılaşma sonrası, yöneticiler arasında da kavganın eşiğinden dönüldü. Yaşananların ardından Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer'in tepkisi ise sert oldu ve takımı ligden çekeceğini açıkladı.

    Sümer, kendisini bu noktaya getiren olaylar için şöyle konuştu:

    "Diyarbakırspor olarak toplumsal barışı destekler noktadayız. Ama buna rağmen PKK'lı gibi gösteriliyoruz. Bu durum zoruma gidiyor. Bu göreve, kulüp onların himayesine girmesin diye geldim. Maçı, Apo'nun takımıyla MHP'nin takımı arasında oynanıyormuş gibi bir hale getirdiler. Tribünlerde Türk bayrakları açtılar. Ben de o bayrak altındaki bir insanım."

    -'BU SON OLMAYACAK'-

    Güneydoğu ekibinin başkanı, kendileri açısından ligden çekilmenin neden kaçınılmaz hale geldiğini ise şöyle açıkladı: "Bursa'da yaşananlar daha önce de başımıza geldi, bugün de geliyor, yetkililer böyle ilgisiz kaldıkça yarın da gelmeye devam edecek. Artık statlarda kan akmaya başladı. Daha fazla kan akmaması için yapılacak en doğru işlem, takımı ligden çekmek. Toplumsal barış adına, ülke futbolunu sıkıntıya sokmamak adına gerekirse Diyarbakırspor'u ligden çekeriz."

    -'YİNE TEKRARLANACAK'-

    Çetin Sümer, kendisini en çok yaralayan olayın ise Bursa taraftarının yaptığı "Kahrolsun PKK. PKK dışarı" tezahüratlarında yanında oturan Bursaspor Başkanı'nın ve maçın temsilcisinin parmağını kıpırdatmaması olduğunu ifade etti. Bu tablo için "Söylenenleri destekler gibiydiler" diyen Diyarbakırspor Başkanı, "Bugün bu olay Bursa'da başımıza geldi. Belli ki cezasız kalacak. Dolayısıyla yarın başka bir şehre gittiğimizde de aynı durumla karşılaşacağız" sözleriyle sıkıntısını dile getirdi.

    -'OLAYI BURSALILAR ÇIKARDI'-

    Sümer, Türkiye'nin gündemine oturan Fenerbahçe karşılaşmasında hiç kimsenin burnunun kanamamasına karşın günlerce manşetlerden inmediklerini dile getirerek, "Bursa'da benim 25 taraftarım yaralandı ama kimse bir şey yapmadı" diye konuştu. Başkan Sümer ayrıca "Bursa tribünleri koltukları sökerek taraftarlarımızın üzerine attı. Benim taraftarım o koltukları sahaya atınca sanki olayı onlar çıkarmış gibi gösterildi" diyerek medyayı da suçladı.

    Bursaspor'a ceza kapıda

    Bursa Atatürk Stadı'nda yaşananlar Bursaspor'un başını yakabilir. Disiplin Talimatı'nın 41. maddesine göre, Bursaspor'un sahası kapatılabilir. "Irk, dil, din, etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen kulüpler 5 bin ile 100 bin TL arasında para cezası ile cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre kulübe 1 veya daha fazla müsabakayı seyircisiz oynama, saha kapatma, hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi ek cezalar da verilebilir" diyen madde nedeniyle, temsilcinin raporu sonrası Yeşil-Beyazlı kulübe ağır bir ceza gelebilir. Daha önce Levent Bıçakcı'nın başkanlığı döneminde Çanakkale Dardanel-Diyarbakır maçında yaşananlar sonrası, Disiplin Kurulu tarafından evsahibi ekibin sahası kapatılmıştı. Daha sonra Tahkim Kurulu'nun bu cezayı kaldırması tepki toplamıştı.

    Özgener devrede

    Pazar gününü görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'da geçiren Çetin Sümer, ligden çekilme kararını bildirmesi sonrası Federasyon Başkanı Mahmut Özgener tarafından İstanbul'a davet edildi. Özgener toplantıda Sümer'i fikrinden vazgeçirmeye çalışacak. Diyarbakırspor Başkanı, bu buluşma öncesi "Bu konuda çok ciddi olduğumuzu hem başkana hem de görüştüğüm diğer yetkililere ilettim" dedi. Şimdi gözler, Sümer ile olaylar sonrası karşılaşma bitiminde aramasını beklediği ama umduğunu bulamadığı Özgener'in randevusuna çevrildi.
#28.09.2009 22:52 0 0 0
  • her sene ayni laflar. yok ayrilcaz yok cekilcez. ayrilin kardesim. size mi haksizlik yapiyor? sizin taraftarlariniz her deplasmana pkk bayraklariyla gidiyor. sizin taraftarlariniz kabul ediyor bölücü olduklarini. burda suc ne bursa da ne diyarbakir da bursa gibi davranmayan tüm takimlarda. adamlar gelsin fener macinda istiklal marsini isliklasin istedigi gibi hareket etsin. helal olsun bursaya. helal olsun texas'a ve tüm bursaspor taraftarina. ayakta alkislanacak bir hareket yaptilar.
#28.09.2009 23:01 0 0 0
  • dua etsinler öldürmedik ama an olsunki o bi yöneticileri vardı siz d.bakıra gelmicekmisiniz orda görüşücez die bi laf söyledi o lafı ona yediricez hemde öyle bi gidicezki öyle böyle değil o pkk lıları öldürücez orlarda bu yola baş koyduk bu yoldan geri dönüş yoq artık başkanımıza saldırmak neymiş göstericez onlara asıl yüzümüzü
#29.09.2009 10:05 0 0 0
  • Çetin Sümer'in konuşmaları gayet olumluydu kürtlere zorla türküz dedittirmeye çalışmıyoruz biz spikerler anca türkiye pankardını gösteriyorlar

    resmen işi türk kürd kavgasına döktüler

    herşeyi basın yapıyor
#29.09.2009 10:07 0 0 0
  • karakız onlarda içindeki leri ayıklasın ve bir maçta bütün herkes açsın türk bayraklarını o zaman bütün herkes alkışlasın bunlar böyle yaptığı müddetçe daha çok böyle olayla karşı karşıya kalır
#29.09.2009 10:30 0 0 0
  • 10 kişiden 9 unu nasıl ayıklıcak kardeşim
#29.09.2009 10:34 0 0 0
  • o zaman bütün olanlara katlanıcak
#29.09.2009 10:38 0 0 0
  • çok katı kurallarla bakmayın
#29.09.2009 10:42 0 0 0
  • İstisnalar gerçeği değiştirmez ki.
#29.09.2009 11:41 0 0 0
  • dua etsinler öldürmedik ama an olsunki o bi yöneticileri vardı siz d.bakıra gelmicekmisiniz orda görüşücez die bi laf söyledi o lafı ona yediricez hemde öyle bi gidicezki öyle böyle değil o pkk lıları öldürücez orlarda bu yola baş koyduk bu yoldan geri dönüş yoq artık başkanımıza saldırmak neymiş göstericez onlara asıl yüzümüzü

    arkadaşım seni en kısa zamanda diyarbakırspor maçına bekliyoruz senden ricamız maça geldiğin zaman şu yazdıklarını şöyle az bile olsa yüksek sesle yap tabi bir yerlerin yusuf yusuf yapmayacaksa biraz adamsan gelirsin gelmeden önce burdan bi msj at bana diyarbakırda seni ben misafir ederim yediririm içiririm sonra stada götürürüm bakalım ne kadar yüreklisin by malkoçoğlu...
#29.09.2009 12:20 0 0 0
  • fener maçında olanlar bütün diyarbakır halkına ve taraftarına maal edilemez. bize yakışan o bir avuç azınlığa istediklerinin olmayacağını göstermektir. özellikle yaşadığımız şu dönem çok hassas bir dönemdir.

    diyarbakır ligde olmalı ve diğer klupler, başkanları, yönetcileri ve taraftar grupları diyarbakıra sahip çıkmalı özellikle diyarbakır kentinin buna ihtiyacı vadır. o azınlığın istediği de bu tip olaylar saonucunda ""işte bize takınılan tavır bu" gibisinden göstererek ayrımcılığa sebeb vermek ve iç çatışma çıkarmaktır.

    Herkese Türk- Kürt kardeşliğini göstermek adına bu tip provakosyanlara gelmemeliyiz.
#29.09.2009 13:16 0 0 0
  • selcuk kardes ne derse sonuna kadar arkasindayim. ve kendi de bilir diyarbakirlilarin ne kadar sanal alemci olduklarini. bizim sitede de cok atip tutuyolar ama ne zaman deplasman yaptiysak hic biri meydana cikmiyodu. diyarbakir konya farketmez heryerde dayagimizi yiyolar ve yemege de devam etcekler. o yüzden burda da baslamasinlar atip tutmaya orda yine dayagi atan texas olacagini biliyorum.
#29.09.2009 20:11 0 0 0
  • Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Gaziantepspor Diyarbakırspor maçı sonrası, maçın hakemine tepki gösteren Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, haftaya oynayacakları Galatasaray maçına çıkmayacaklarını söyledi.



    Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Gaziantepspor Diyarbakırspor maçı sonrası, maçın hakemine tepki gösteren Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, haftaya oynayacakları Galatasaray maçına çıkmayacaklarını söyledi.

    Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, maçın ardından yaptığı açıklamada hakeme isyan etti. Sümer, "Söylenecek hiç bir şey yok. Galatasaray maçında sahaya çıkartılacak takım yok. Bizler bu takımı sıfırdan oluşturduk. Buradan deklare ediyorum. Diyarbakırspor kesinlikle ve kesinlikle Galatasaray maçına çıkmayacak. 3-0 hükmen mağlup olacaktır. Bu hatalar düzelmediği sürece benim burada taraftarıma bir zarar geldiyse bu sorumluğu kulüp başkanı olarak ben ve arkadaşlarım çeker.

    Galatasaray maçına kesinlikle ve kesinlikle hiç bir futbolcumuzu çıkarmayacağız. Yedi tane sarı kartla bu takımı katlettiler. Yazık bu takıma. Yani hakemlerin kendilerine saygıları yoksa bu takımın taraftarlarına ve bu takımın yöneticilerine saygıları olsun. Biz bunları haketmiyoruz. İlk günler birlik ve beraberlik mesajları içerisinde Türkiye'nin bir mozaiği olduğumuzu sürekli söyledik. Ama ne yazık ki görünen o ki değerli federasyon temsilcileri, gözlemcileri ve hakemleri bize haksızlık ediyorlar, yapılanlar orta üzgünüz"dedi.


    Daha önce Bursaspor maçına çıkmayacaklarını söylediğini hatırlatan Sümer "Herkes blöf yaptığımı zannetti. Bütün Türkiye kamuoyunun önünde söylüyorum Diyarbakırspor takımı, önümüzdeki hafta kendi evimizde oynayacağımız Galatasaray maçına hiçbir şekilde çıkmayacaktır. Ya bunlar kendilerini düzeltecek ya da bu takımı ligden çekeceğiz, bu kadar net söylüyorum" şeklinde konuştu.
#02.11.2009 11:34 0 0 0
  • Elektrik kesildi sahaya çıkmayacağız!

    Elma dersem çık , Armut Dersem çıkma!

    Diyarbakırsporumuzda yeni yönetimimiz tökezlemeye devam ediyor.Neymiş efendim Antep maçında olay çıkmış , hakem hataları olmuşta sahadan çekilecekmişiz.Pardon Galatasaray maçına çıkmayacak mışız..

    Şimdi bu treni çoktan kaçırdık.Bursa ' da Çetin Sümer, Suat Önen, Turan İlgin , Mahmut Yaşa büyüklerimiz olaylar çıktığında tribünümüzün önüne geldi , maç oynanıyor malum slogan atılıyor.Bizzat başını çektiğim grup yönetici büyüklerimize " BU TAKIMI SAHADAN ÇEKİN ALLAH AŞKINA ÇEKİN ÇEKİN " dedik.Başkan ' da yaşananlardan dolayı üzülmüştü ki gayet güzel ve sert bir açıklama yaptı.Sonra ne oldu da başkan yumuşadı ? TFF Başkanı ile ne konuştu da bir gün önce yöneticisinin " DİYARBAKIR'A GELMEYİN " dediği Basın döven başkanla tokalaştı ? Gülcükler içinde poz verdi ? İnsanlar ne düşünür hiç düşünmedi mi ? Bir gün önce yaptığı açıklamaların tamamen tersinde açıklama yapmasından sonra taraftarım ne der demedi mi ? Bursa ' ya verilen ceza tatmin edici değildi.Bu ceza TFF başkanı ile görüşmede mi verildi ? Ceza tatmin olucu değildi , neden daha sonra yönetim gerekeni yapmadı ? Bursa ' da ki olay milattı takımı sahadan çekip hem kahraman olacaktınız , hemde FIFA ' nın ırkçılığa karşı yaptırımını herkes biliyor dünya Diyarbakır ' ı konuşur , cezalar caydırıcı olmak zorunda olurdu!Ama o treni kaçırdınız.Şimdi arkadan gelen trene binmek istiyorsunuz ama kimse yemez.Hakem hatalarına takım sahadan çekilmez.O zaman Türkiye ' de takım kalmaz yahu !

    Şimdi yönetime önerim!Hakem hatalarının olduğu bir CD hazırlayıp basın toplantısında bu CD leri sunarak , fikir ve görüşlerinizi desteklemelisiniz.Fener maçında Ofsayt diye kesilen top , Olmayan Penaltı , vs.. Son derbide olan olaylar Diyarbakır maçında olmuş olsaydı ortalık yıkılırdı bu şekilde bir CD eşliğinde SUNUM yapılarak HAKEM HATALARI BİZİ YAKIYOR tespiti desteklenmelidir.

    Yönetim acemi olduğunu her yapmak istediği hareket ile belli ediyor.Bu kadar çok basın açıklaması yapıp etkisiz olan bir yönetim daha görmedim.Her olayı maç sonrasında " takımı sahadan çekeriz " demek , sana itaatsizliği getirir.Lafına kimse inanmaz , Bugün Türk Futbolu Diyarbakırspor'a güvenmiyor.Neden ?

    · Paramız yok sahaya çıkamayacağız

    · Para ödeyemiyoruz maça çıkmayacaklar

    · Siyasi slogan deniliyor sahaya çıkmayacağız

    · Hakem ofsayt vermedi sahaya çıkmayacağız

    · Hakem penaltı vermedi sahadan çekileceğiz

    · Hakem taç atışını vermedi sahaya çıkmayacağız!!!!


    Her durumda aynı söz insanların size güvenini sarsar.Diyarbakırspor bunu hep yapıyor.İsimler önemli değil ama oluyor.Bu yüzden bugün bize bi tarafları ile gülüyorlar.Yönetimden beklentim sözünde durması.NE SÖZ VERİLİRSE VERİLSİN ÇIKMAYIN . O ZAMAN OTURUP BİR DAHA KONUŞALIM.
#02.11.2009 11:34 0 0 0
  • buyrun burdan yakin :D
#02.11.2009 11:35 0 0 0
  • çekilirseniz çekilin çokta umurumuzdaydı herzaman aynı tablo biraz farklışeyler yapında değişiklik olsun çekiliyoruz çekildik paf tkımla çıkıcaz vs vs :)
#02.11.2009 13:19 0 0 0
  • paf tkımla çıkıcaz vs
    o laf besiktasa ait :D
#02.11.2009 15:40 0 0 0
  • aynen bi ara onlarda çıkıcaklarda yanlış hatırlamıyorsam fener maçından sonra çıkıcaklardı :)
#02.11.2009 15:54 0 0 0
  • flaş...flaş...flaş...
    diyarbakırspor futbol şube sorumlusu arkadaşlarıyla yaptığı bir sohbette KONYASPOR dolu dizgin süper lige geliyor bizim kesinlikle süper ligden düşmemiz lazım ondan maçlarda olay çıkartıyoruz bu haftada maça çıkmayacağız KONYASPOR süper lige çıkarsa halimiz harap kaçacak yerimiz kalmaz...

    işte arkadaşlar bunun için yaptıkları olaylar

    ..........................BEKLEYİN GELİYORUZ...................

    ehuehe
#02.11.2009 22:26 0 0 0