Suzan Kardeş Kimdir - Suzan Kardeş Resimleri - Suzan Kardeş Biyografisi - Suzan Kardeş Hakkında

Suzan Kardeş, (d. 1960, Kosova), makyaj uzmanı (makyöz), ses sanatçısı.



İş hayatına Hürriyet Gazetesi'nde başlayan Suzan Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. Şan Tiyatrosu'nda saç ve makyaj yapımıyla çalışmayı sürdüren makyöz; birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı. 1995 yılından başlayarak Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmaları görevini yapmaya başladı. İş Bankası reklamlarında oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı Atatürk makyajı ile ses getirdi.

1985 yılından itibaren Sezen Aksu'nun tüm sahne ve çekim makyajlarını yaptı. Goran Bregoviç'ten Türkan Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi. 1992 yılında Bekriya adında bir "meyhane" açarak 12 yıl boyunca işletti. Meyhanede söylediği mikrofonsuz, akustik Rumeli türküleriyle eski dönem Bosna sevda şarkılarından yola çıkarak, Sezen Aksu'nun desteğiyle Balkan Gecesi adlı bir sanat müziği albümü çıkardı. Bir filmde oyunculuk da yapan, Bir Demet Tiyatro dizisinde "pencereden bakan kadın" olarak yer alan ve halen çalışmalarını sürdüren sanatçının, yeni bir müzik albümü, bir film ve bir kitap projeleri bulunmaktadır.

Diskografisi

* Balkan Gecesi - 2007
* Bekriya (2007)
* Bekriya II (2008)
* Makyaj Odası Şarkıları (2009)

Filmografisi

Oyuncu

* Organize İşler - 2005
* Komedi Dükkanı - 2008

Kostüm uygulama

* Vizontele Tuuba - 2005

Makyöz

* Benim Annem Bir Melek - 2008
* Osmanlı Cumhuriyeti - 2008
* Hokkabaz - 2006
* Bir Demet Tiyatro - 2006
* Beynelmilel - 2006
* Gen - 2005
* Organize İşler - 2005
* Hürrem Sultan - 2003
* Bekarlar - 2003
* Aşk ve Gurur - 2002
* Güneş Yanıkları - 2000
* Bir Demet Tiyatro - 1997
* Seni Seviyorum Rosa - 1992

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 507
favori
like
share