Eviniz Sonbahara Hazır Mı

Son güncelleme: 01.10.2009 13:48
  • Yaz mevsiminin son günlerini yaşadığımız bu dönemde evinizi sonbahara hazırlayabilmeniz için bazı basit önerilerde bulunmak istiyoruz.

    noimage

    - Duvar rengi için mevsim meyvelerinin renklerini önerebiliriz. Mürdüm eriği, portakal rengi, ayva küfü tonları ya da bağ bozumu üzümleri renkleri uygun olabilir. Mesela mürdüm rengi bir duvar ile armut yeşili koltuklar hoş bir kombine sergileyebilir.

    - Halıda bej veya krem kaşmir seçimi doğru olabilir, çünkü klasik halıların genel olarak duvar rengi ve mobilyalara uyumunun sağlanması zordur.

    - Bu dönem kışlık erzakların yoğun olarak hazırlanma dönemidir. Siz de vaktinizin çoğunluğunu erzak hazırlamak için mutfakta geçiriyorsanız bir ipucu verelim; kavanozların kapakları üzerine renkli kumaşlar ve renkli fiyonklarla süsleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda mutfağınızın dekorasyonunu daha canlı gösterecektir.

    - Sonbahar hazırlıklarında en kolay yapabileceğiniz ev tekstilinde bazı değişiklikler yapabilirsiniz. mesela kışlık örtüler ve yastıkların yenilenmesi olabilir.

    - Günlük kullanım için renkli bardaklar seçilebilir. Dışardaki havanın gri renkleri evlere de yansıyacağından evinizde kullandığınız küçük eşyalarla canlılık getirebilirsiniz.

    - Eğer halınız desenli ve renkliyse kanepe ya da koltuklarınız sade renk olmalı. Kanepenizi üzerine uygun bir renkte örtü ya da renkli yastıklarla süsleyebilirsiniz.

    - Evinizde canlılığı sağlayacak çiçekleri ihmal etmemelisiniz. Vazoya mevsime uygun çiçekleri mutlaka yerleştirin, bunlar yapay, kuru ya da kesme çiçek de olsa göze her zaman hoş görünecektir.

    - Kapalı ve yağmurlu günlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmak düşünülmez genelde, siz de zamanınızı kitap okuyarak değerlendirebilirsiniz, öyleyse evinizin sevdiğiniz en güzel köşesini kendiniz için okuma köşesi olarak düzenleyebilirsiniz.

    - Ev tekstilinde yazlık kışlık ayrımı yapıldığında ve mevsime göre değiştirildiğinde sizin için de yenilik ve değişiklik olabilir. Özellikle nevresimlerde sonbahar dönemleri için pastel tonları, kış ayları için kahverengi tonları çok uygun seçimdir.

    - Duvarların rengini değiştirmek de düşünülebilir yalnız ekonomik olması açısından hem de hoş bir görünüm vereceğinden duvarın tek bir bölümü mobilyalarınıza uygun boyanabilir.

    - Aydınlatmada dimmer kullanabilirsiniz, bu sayede abajurlardan dolaylı ışık almış olursunuz.

    - Yaz aylarında kurutulan çeşitli renk ve türdeki çiçekleri sehpalarınızın üzerindeki cam süslemelerde ya da ahşap dekoratif eşyaların içinde muhtelif bölümlere yerleştirebilirsiniz. Yanlarına kokulu mumlar hoş bir görüntü oluşturabilir.
#01.10.2009 10:11 0 0 0
  • ev henüz değil de şu an grip olarak bu sonbaharı karşılama işine girmiş durumdayız
#01.10.2009 13:48 0 0 0