Evinize Çiçeklerle Gelen Ferahlık ve Huzur

Son güncelleme: 01.10.2009 10:17
  • hangi odaya hangi çiçek koyulmalı - evde hangi çiçekler olmalı

    Eviniz de kullanım alanlarının ferahlığı ve canlılığı sağlandıkça evde geçirilen zamanlarda daha keyifli ve mutlu olabilirsiniz. Dekorasyonda çiçeklere önem verebilirsiniz. Her ortama uygun çiçek ve salon bitkilerini uygun yerlere yerleştirebilirsiniz, yaşam alanınızı seraya çevirmek de hem sağlık açısından hem de kullanışsızlığından doğru olmayacaktır.

    Uygun seçimler ve dekorasyonlar ile oturma ve yatak odaları, banyo ve mutfakları çiçeklerle süsleyebilir havanın değiştiğini de görebilirsiniz. Salonda her yere uzanmış dallarıyla sarmaşıklar size sıkıntı verebilir. Oturma odaları için çiçeksiz yeşil bitkiler, irili ufaklı bitkilerin aranjesi ile hoş görünümler oluşturulur. Bitkilerin yapraklarının da halı ile uyumlu renkte olması da gözlerinizi yormayacaktır.

    Yatak odası için yapma çiçek

    noimage

    Yatak odaları için canlı çiçekler gece karbondioksit yaydığından sağlığınız için solunumu sakıncalıdır. Sabah uyandığınızda gözünüze ilk çarpan canlı görünümlü çiçeklerse pırıl pırıl bir güne mutlu şekilde uyandığınız hissiyle enerjiniz yükselir. Odanızın rengine ve zevkinize uygun çeşitli renklerde kuru çiçekleri yerleştirebilirsiniz.

    Koridorlara kuru çiçek

    noimage

    Eviniz de güneş alan yerlere çiçekli bitkiler konulmalı. Eğer koridor gün ışığı almıyor ve loş ışık varsa bu ortamlarda yaşayabilecek yeşil yapraklı bitki ve duvarlara asılmış kuru çiçekler daha uygundur. Kapıyı açtığınızda konuklarınızı çiçeklerle döşeli bir yerde karşılamanız olumlu bir etkiye neden olur. Yüzlerde ki gülümsemeye yansıyacağından emin olabilirsiniz

    Mutfağa menekşe ve kaktüs

    noimage

    Ev kadınları vaktinin çoğunluğunu mutfakta geçirirler. Bu nedenle mutfaklarınızda uygun yerlere yerleştirilmiş çiçekler hem sizin havanızı olumlu hale getirir hem de cıvıl cıvıl görünümler kazandırır. En uygun olan çiçekler ise çiçek açan ve fazloa büyümeyen küçük saksı çiçekleridir. Menekşeler küçük saksılarda yetişir ve sık sık çiçek açar, ayrıca kullanmadığınız ya da sapları kırılan porselen fincanlar içinde çok hoş görünürler. Kaktüsler de mutfaklar için çok uygundur.

    Nem sevenler banyoya

    Banyolar karanlık hatta loş ve nemli ortamlardır. Gün ışığı almadan nemli ortamlarda canlı kalabilen çiçekler vardır. Banyolarınız için tercih edebilirsiniz.
#01.10.2009 10:17 0 0 0