Doyurucu ve Renkli Diyetlikler

Son güncelleme: 01.10.2009 15:55
  • Doyurucu ve Renkli Diyetlikler - Doyurucu Besinler - Diyet Önerileri


    Diyet yaparken, kendinizi bitkin ve mutsuz hissetmeyin! 5 küçük öneriyle diyetinizi destekleyin, enerjinizi kaybetmeyin.

    noimage

    HİNDİSTAN CEVİZİ
    Hindistan cevizi yağının sporculara enerji verdiğini biliyor musunuz? Hindistan cevizinin içerdiği yağ asitleri diyet yaparken aniden kaybettiğiniz enerjiyi size geri kazandırır. Üstelik vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi kazanmanızı sağlarken, metabolizmanızı hızlandırarak, diyetinizi destekler.

    noimage

    KAHVALTILIK GEVREKLER
    Yüksek glisemik indeksli besinler arasında bulunan kahvaltılık gevrekler tam bir enerji deposudur. Diyet yaparken light sütle birlikte tüketeceğiniz kahvaltılık gevrekler, enerjinizin düştüğünü hissettiğiniz ve abur cubura en çok ihtiyaç duyduğunuz öğle saatlerinde açlığınızı gidererek, kendinizi yeniden enerjik hissetmenizi sağlar. İçerdiği vitamin ve mineraller sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilme sebebidir.

    noimage

    ANANAS
    Diyet yaparken en çok ihtiyaç duyduğunuz şey kendinizi tok ve mutlu hissetmektir. Koca bir paket çikolatayı mideye indirmeyi hayal ettiğiniz anda, ananas koşar imdadınıza! İçerdiği yüksek amino asitler sayesinde, beyne mutluluk sinyalleri göndermenizi sağlayan 'Serotonin Hormonu'nu salgılamanızı hızlandıran ananas, tatlı ihtiyacınızı giderir. Ayrıca, ananas tam bir antioksidan ve C vitamini deposudur. Ara öğün olarak 1 dilim ananas tüketmeyi deneyin.

    noimage

    KURU ÜZÜM
    Tatlı krizine engel olamayanlara müjde! Diyetteyken de tatlı keyfi yapabileceğinizi bilmelisiniz. Kompleks karbonhidratlar ve demir bakımından oldukça zengin olan kuru üzüm tam bir enerji deposudur. Gün ortalarına doğru düşen enerjinizi geri kazanmak için 1 avuç kuru üzümü ara öğün olarak tercih ederek, diyetinizi destekleyebilirsiniz. Böylece enerjiniz yerine gelirken, şeker ihtiyacınızın da azaldığını göreceksiniz.

    noimage

    FINDIK
    Tuzlu atıştırmalıklardan vazgeçemediğiniz için diyetinizi bozmayın! Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, çinko gibi mineraller içeren fındık çok iyi bir enerji kaynağıdır ve diyet yaparken kendinizi hem tok hem de dinamik hissetmenizi sağlar. 1 avuç fındıkla desteklenen bir günün çok daha kolay geçtiğini göreceksiniz. Böylece, diyet bozma eğilimlerinizin azaldığını da hissedeceksiniz.
#01.10.2009 15:55 0 0 0