kek tarifleri - vişneli kek nasıl yapılır

MALZEMELER

* 200 gr un
* 250 gr toz şeker
* 250 gr tereyağı
* yarım paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 50 gr kakao
* 3 yumurta (sarısını ve beyazını ayırın)
* 3 yemek kaşığı su
* 350 gr süzdürülmüş vişne konservesi

YAPILIŞI:

1. Yağ, şeker, su ve kakoyu benmari usulü eritin.
2. Yumurta aklarını bir fiske tuz ekleyerek mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Bir kenarda bekletin.
3. Yumurta sarısının içine vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek iyice çırpın. Kakaolu karışımı ekleyip tekrar iyice çırpın.
4. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
5. Yumurta aklarını kaşıkla azar azar ilave edip dikkatlice karıştırın.
6. En son vişne tanelerini ekleyip çok az karıştırın.
7. Karışımı yağladığınız 26 cm çapındaki kalıba boşaltın, önceden ısınmış 170 dereceli fırında 40- 50 dakika pişirin.
8. Keki fırından çıkarıp kalıbıyla bir beze sarıp en az 2 saat bekletin. Mümkünse ertesi gün istediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Notlar:

Bardak ölçüleri (200 ml lik bardak)

* 2 su bardağı un
* 2 su bardağından bir parmak noksan şeker
* 5 yemek kaşığı kakao

Cup ölçüleri

* 1,5 cup un
* 1,5 cup şeker
* 1/2 cup kakao
* 5 gr kabartma tozu

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 410
favori
like
share
yesilkivi Tarih: 13.11.2009 10:18
sitemden kullandığınız tüm yazıları silene kadar yazmaya devam edeceğim
Yasashii Kioku Tarih: 08.10.2009 19:58
cok güzel görünüyor ablacim, tesekkürler!! zaman bulunca denicem :78:
excaliburone Tarih: 06.10.2009 22:57
çok tesekkur ederim güzel bir tarif