Fındıklı Sadrazam Lokumu

Son güncelleme: 01.10.2009 17:50
  • sadrazam lokumu nasıl yapılır
    noimage
    MALZEMELER:

    * 4 tane yumurta
    * 4 fincan şeker (birer parmak noksan kullanın)
    * 2-3 yemek kaşığı süt
    * 5 fincan un
    * 1 paket kabartma tozu
    * 1 paket vanilya
    * 1 limon kabuğu rendesi

    Kreması İçin:

    * 4 yemek kaşığı un
    * 7 yemek kaşığı şeker
    * 2,5 su bardağı süt (500 gr)
    * 25 gr tereyağı
    * 1 paket vanilya

    Dışı İçin:

    * 2 su bardağı süt (ılık olsun)
    * 2 su bardağı hindistancevizi
    * Muz ya da iri çekilmiş fındık

    YAPILIŞI:

    1. Yumurta ve şekeri en az 10 dakika mikserde çırpın. Sütü ekleyip bir kez daha çırpın.
    2. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın, üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin.
    3. Bu arada kremayı hazırlayın. Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca vanilya ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
    4. Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin. Bu parçaları tekrar enlemesine ikiye kesin, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane kek elde edin.
    5. Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe dışa alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter)
    6. Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin.
    7. En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin ve üzerine isterseniz meyveli yada çikolata sos döküp servis edin.
    noimage
    Notlar:

    1. Büyük fırın tepsisi kullanacaksanız 1,5 ölçü pişirin.
    2. Kremayı önceden hazırlarsanız bekleme süreniz azalır.
    3. Bekleme sırasında hazırladığınız pastaları mümkün olduğunca yanyana koyunki iyice yapışsınlar.
#01.10.2009 17:50 0 0 0