Kaymaklı Kırma Börek tarifi - Kaymaklı Kırma Börek yapilisi

Malzeme :

4 yufka
200 gr. kıyma
1 patates
2 soğan
1 tutam maydanoz
tuzkarabiber
sıvıyağ
* Sosu için1)
1 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
* Üst sosu için2)
15 su b. yoğurt
1 su b. kaymak
1 yumurta


Hazırlanışı :

Ara sosu için bir kasede sütsıvıyağ ve yumurtaya karıştırın. Başka bir kasede yoğurtkaymak ve yumurtayı karıştırın. İç harcı için sıvıyadğ soğan ve kıymayı kavurun.

Kavurmadan önce üzerine bir tane çiğ patatesi derendeleyin. Sotelendikten sonra üzerine doğranmış maydanozutuz ve baharatları da ekleyin. Yuvarlak bir tepsiye birinci yufkayı parçalayarak koyun.

1 numaralı sostan aralarına serperek ikinci yufkayı da buruşturarak serin. Yarıya gelince kıymalı harcı dökün. Tekrar kalan iki yufkayı aralarına sos dökerek tepsiye doldurun.

Tepsi dolunca bıçakla karelere kesin. Daha sonra 2 numaralı
sosu üzerine dökün ve 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pisirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 407
favori
like
share