Kars Pastası tarifi - Kars Pastası yapilisi

Malzemeler:

3 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker

Tarif:

Yumurtaları toz şekerle bir miktarda çırpın.

Eriterek kızartığımız tereyağı ve zeytinyağı karışımını, yoğurtu ekleyip çırpın.

Elenmiş un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışan bir hamur yapın.

Hamurun elinize yapışmaması için elinizi sıvıyağa batırıp, avuç içini dolduracak büyüklükte parçalar alın. Tepsiye ararlıklı olarak dizin.

Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp arzuya göre üzerlerine fındık yada ceviz batırıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 737
favori
like
share
NaZ Tarih: 01.10.2009 21:48
Güzel gorunuyor.

Ismi neden Kars pastasi acaba

Ellerine saglik aba