•4 adet tavuk göğüs bonfile
•5-6 adet mantar,5-6 adet kornişon turşu
•kaşar,salam,2 adet havuç
•1 çay kaşığı kadar köri,defne yaprağı
•1 adet kuru soğan,sıvıyağ
•1 yemek kaşığı salça
•2 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı salça(tavuk etlerinin ilk fırına verilişinde üzerine sürülür)
Etleri marine etmek için: 1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı zeytin yağı,tuz,karabiber,defne yaprağı
Yapılışı:Bonfileler 1.5 cm kalınlığında dövülerek inceltilir.Marine etmek için bir kabın içerisine bonfileler konulup üzerine süt,zeytinyağı,tuz,karabiber,defne yaprağı konulup dolapta 1-2 saat dinlendirilir.Mantarlar limonlu su içinde 10 dakika haşlanır.Havuçlarda biraz haşalanır.daha sonra mantar,turşu,kaşar ve salam kürdan şeklinde doğranır.Marine olmuş tavuk etleri marina karışımının içinde alınıp süzgeç içine alınır ve daha sonra orta kısmına kürdan şaklinde hazırladığımız iç malzemeler konulup rulo şeklinde sarılır.Kürdanlarla rulomuz sabitleştirilir.2 yemek kaşığı yoğurt ve salça karıştırılıp tavuk rulalarımızın üzerine fırçayla sürülür önceden ısıttığımız 180 C fırınımıza konulur.yaklaşık 25 dakika pişirilir.Tavuğumuz fırında pişirken sosunu hazırlayalım 1 adet soğan yağda kavrulur içerisine biraz köri ve salça konulup sosu hazırlanır.fırında pişmekte olan tavukların üzerine bu sos dökülüp 10-15 dakika daha pişirilir.Tavuklarımız pişince dilim dilim kesilip servis edilir afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 549
favori
like
share