Malzemeler;
*2 su bardağı kadar ufak ufak hazırlanmış mantı,
*1 su bardağı kadar haşlanmış ve suyu süzülmüş yeşil mercimek.
*2-2,5 su bardağı kadar yoğurt,
*2 diş ezilmiş sarmısak,
*5-6 su bardağı su ( mantıyı haşlamak için )
* 2-3 çorba kaşığı tereyağı,
*tuz, pulbiber, nane, karabiber
Hazırlanışı;
1.Mercimekleri haşlayarak suyunu süzün ( haşlayıp suyunu süzdüğünüz mercimekleri buzlukta saklayabilirsiniz. Acil zamanlarda haşlamak için vakit kaybetmezsiniz )
2.Suyu kaynatıp, mantıları içine atın ve haşlayın.
3.sarmısakları ezin ve yoğurda karıştırın. Yoğurdu pütürsüz oluncaya kadar çırpın.
4. Mantılar haşlandıktan sonra altını kapatın, mercimekleri ilave edin.Haşlama suyundan kaşık kaşık yoğurda ilave edin. her kaşık su ilavesinde yoğurdu hızlıca karıştırın ki yoğurt kesilmesin. Yoğurt ılık bir ısıya ulaşınca su eklemeyi bırakın ve su ile gevşetilmiş yoğurdu, mantının üstüne azar azar ilave edin. İlave ederkende bir yandan da karıştırın. ve ocağın altını tekrar açın. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırın ki yoğurt kesilmesin. Kaynayınca karıştırmayı bırakın ve tuzunu atın.
5. Tereyağını bir tavada eritin, arzunuza göre içine karabiber, nane ve pulbiber ekleyip, biraz ısıttıktan sonra, servis yaparken çorbanın üstüne dökün.Afiyet Olsun.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share