incirli tatlılar - kuru incirli tatlı nasıl yapılır

Kek için:
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
8 tane kuru incir

Şerbet için:
1 su bardağı su
3 tatlı kaşığı şeker

Krema için:
3 fincan un
3 fincan şeker
1 yumurta
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

Yapılışı: İncirleri küçük küçük doğrayıp kaynar suda biraz bekletin. Kek için gerekli diğer malzemeleri karıştırıp çırpın. Suyunu süzdüğünüz incirleri de ekleyip yağlanmış kare yada yuvarlak borcam tepsisine dökün. Yaklaşık 160 derece fırında pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayın. Un, şeker, yumurta ve sütü iyice çırpın ve karıştırarak ocakta pişirin. Koyulaşınca vanilyayı da ekleyip ocaktan alın. 10 dakika bekletip içine labne peyniri ekleyip tekrar çırpın. Krema kullanıma hazır. Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmiyoruz) kekin üzerine dökün. 2 dakika sonra da kremayı üzerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dözülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1683
favori
like
share
ölümünevurgun Tarih: 07.10.2009 10:02
eline sağlık
kul34 Tarih: 07.10.2009 09:48
Allah razı olsun