İnternetin Olumlu Yönleri

Son güncelleme: 02.10.2009 16:54
  • noimage

    Her şey doğru ve orantılı kullanıldığı zaman, işlevini tam anlamıyla yerine getirir. Son zamanlarda, internetin çocuklar veya gençler üzerindeki olumsuz etkisinden söz edilir oldu. Yerinde ve bilinçli kullanım olduğu sürece, zararlı etkilerin yok olacağından eminim. Buda bireylerin karakter yapısıyla orantılıdır. İnternet, sınırsız her türlü doğru ve yanlış bilgiye sahip, birçok yazıyla ve görselliklerle doludur. Yanlışlar her zaman vardır. Olacaktır da. Ama, yanlışların içerisinden doğru olan güzel şeyleri alıp, çıkarmak en doğrusudur. Yanlış yüzünden, doğru olan şeyleri de zan altında bırakmak, asilce bir düşünce biçimi olamaz. .

    İnternet sayesinde, birçok bilgiye ulaşma imkanı buluyoruz. Kişi sınırlarını bildiği sürece, sınır dışına çıkmaz. Sınırların dışına çıkan insanlar yüzündende, diğer internet kullanıcılarını bilgi veya görsellikten yoksun bırakmakta, adil bir davranış biçimi olamaz. İnternet günümüzde tutulan ve her kesime hitap edebilecek kadar geniş bir bilgi ve görsellik ağıdır. Tıpkı bir çiçek bahçesi gibi. Her türlü renkte ve türde çiçek bulunur misali bilgi bulunmaktadır

    İnternetin kendi açımdan olumlu yönlerini saysam bitmez. Bilinçli bir kullanıcı olarak. Burada kendi üzerimde gözlemlediğim, olumlu yönlerinden bahsetmek isterim. Bazı duyduğum sözlerin farklı bir yanını göstermek adına. Ama, ilk önce şu konuyu bir açıklamak isterim. Yalnız ve boş insanlar internete başvururlar diye bir söz kulaklarıma takılıyor. İnternetteki yalnızlık veya boş insan, neye göre değerlendirilir bunu anlamış değilim. Düşünün, dünyanın her köşesinden insan kitleleri, aynı anda kullanabiliyor. Bunların içerisinde yaşlılar, gençler ve çocuklar, yani her yaştan insan var.

    Örneğin yaşlıları ele alalım. Tek başına yaşayan veya kimsesi olmayan yaşlılar var dünyada. Bunlar yalnız. Buradaki yalnızlık, hayattan elini tamamıyla çekmiş, soyutlamış olma durumumu, yoksa hayatta kimsesinin kalmaması durumumu. İşte! Yalnızlık kavramı, internet kullanımında nasıl belirsiz bir hal aldı. Kullanılan cümlelerin, yerinde bir anlam ifade ederek kullanılması ve internetten bilinçli şekilde faydalanan kişilerinde aynı kefeye koyulmamasıdır. Yaşlıların yanında, gençler ve çocuklar içinde bu durum geçerli olmalıdır. Buradaki tek ayrıntı, her zaman savunduğum, her şeyde olduğu gibi, bilinçli kullanımdır. Bu yüzden; dünyanın birçok yerindeki yalnız insanların, bir şeyler öğrenmek adına interneti kullanmalarını düşünüyorum. Ve bu sözün böyle bir anlam ifade etmesinden üzüntü duyuyorum.

    İnternet sayesinde, bilmediğim birçok bilgiyi, bu zamana kadar izini kaybettiğim arkadaşlarımı, akrabalarımı buldum. Merak ettiğim, ufkumun gelişmesine yardımcı olabilecek birçok konuyu öğrendim. İşimle ilgili, kişilerle iletişimimi sağladım. Bazen ruhumu dinlendirmek adına, bir doğa resmine bakarak müzik eşliğinde ya da müziksiz bedenimi dinlendirmeme yardımcı oldu. Benim; burada tek vurgulamak istediğim, internetten yararlanan, ama; işine gelmediği zaman bilinçli kullanan kişilerinde, bu boş insanlar sıfatı altında ithamda bırakılmasıdır. Benim gibi düşünen birçok kullanıcı vardır. Buna eminim. Böyle düşünenler adına, bu düşüncelerimi paylaşmak istedim. Yani; aynayı bu sözü söyleyenlere döndürdüm...

#02.10.2009 16:54 0 0 0