Collagene Nedir

Son güncelleme: 02.10.2009 18:39
  • Collagene hakkında bilgi - cilt bakımında Collagene önemi


    Anatomik Anımsatma

    Deri, üç önemli tabakadan oluşmuştur:
    -üst deri, gözle görülen bölümdür;
    -alt deri, içteki ve gözle görülmeyen bölümdür;
    -alt deri hücre dokusu, en derindeki bölümdür.
    Alt deri üst derinin besleyici babasıdır. Ona hem su hem de elastikiyet kazandırır ve onun güzelliğinden sorumludur. Başlıca maddesi collagene'dir.

    Collagene Nedir?

    Katılgan dokuların çoğunluğunda bulunan, proteinli tellerden meydana gelmiş bir ağdır. Gözdeki saydam tabakada, kkırdakta, diş minesinde ve özellikle hemen bütün organizmadakinin aşağı yukarı % 40′ını içeren alt deride bulunur. Collagene en az 19 amino asit kapsayan büyük moleküllerden oluşmuştur. Suyu çeker ve saklar. Genç derilere o kaygan, şişkin ve nemli görünümü veren de odur. Ama, yavaş yavaş, yaşlılıkla birlikte, colîagene eriyemez hale gelir, kendini daha yavaş yeniler, sertleşir ve suyu emebilme özelliğini kaybeder.

    Kozmetik Sanayiindeki Araştırmalar

    Collagene'den kozmetik alanında günümüzde çok söz edilmekle birlikte, bu alanda kullanılaiı çok olmuştur. Uzmanlar, üst deriye eriyebilen collagene koyarak derinin yaşlanmasını engellemeyi düşündüler. Coİlagene'i hayvansal özlü katılgan dokulardan, kıkırdaklardan, veya amino asitlerden ayırmayı başarabilmişlerdir. Bu madde şüphesiz çok etkindir, ama mucizeler yaratan bir ilaç da değildir. Çünkü çok derinlere kadar işleyemez. Bununİa birlikte kullanımı,yavaşyavaşderinin elastikiyetini artırır, derideki hafif kırışıklıkları ve çizgileri yok eder. Ten eski tazeliğine kavuşacak, deri de o kaygan görünümünü yeniden kazanacaktır.

    Sonuç olarak:

    Bu maddenin kozmetik alanında kullanımı harikalar yaratmaz, ama yaşlanmaya başlamış bazı ciltlerin görünümünü eski haline getirir.
#02.10.2009 17:37 0 0 0
  • Yani kozmetik ürünlerinde collagene (kollagen) iceren, insan veya hayvansal gen.
    Hmm bu krem nede güzel kokuyor dedigimiz an icerigini de aklimiza getirelim.
#02.10.2009 18:39 0 0 0