Ağrı Deyip Geçmeyin

Son güncelleme: 03.10.2009 06:51
  • çeşitli ağrılarla ilgili araştırmalar
    noimage
    Ağrısı olan kişilerin bu ağrıları görmezden gelmelerinin yanlış olduğu ve mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiği belirtildi.


    Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Algoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Caner Mimaroğlu, CÜ Tıp Fakültesi Algoloji Bölümü tarafından düzenlenen bilimsel toplantı kapsamında, Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden ve yurt dışından gelen bazı ağrı uzmanları, Sivas'ta bir araya geldi.

    Ağrı tedavi yöntemleri konusunda görüş alışverişinde bulunan bilim adamları, geçmeyen kol, bacak ve bel ağrıları konusunda birlikte çeşitli cerrahi operasyonlar da yapıyor.

    Bu kapsamda geçmeyen kol ağrısı olduğu öğrenilen bir hastaya, Almanya'dan gelen Prof. Dr. Omar Omar Pasha yönetiminde, Pasha tarafından geliştirildiği ve CÜ Tıp Fakültesi'nde ilk defa uygulandığı belirtilen bir yöntemle cerrahi müdahalede bulunuldu.

    CÜ Tıp Fakültesi Algoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Caner Mimaroğlu, 2-3 Ekim tarihlerinde Türkiye çapından ve Almanya'dan katılımlarla birlikte hem ameliyat hem sohbet hem de seminer şeklinde bir toplantı düzenlediklerini söyledi.

    Bu kapsamda çeşitli hastalara müdahalelerde bulunulacağını, ABD'den gelen bire bir kadavra maket üzerinde yarın denemeler yapılacağını anlatan Prof. Dr. Mimaroğlu, "Sivas'ta bel ve boyun fıtıklarında, kronik bel, bacak ve kol ağrılarında tedaviye başlıyoruz" dedi.

    Toplumun hemen hemen yüzde 85-90'ında ağrı problemi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mimaroğlu, "Kliniğimizde şu anda çok iyi bir durumdayız ve modern bir ağrı kliniğimiz var. Her türlü radyofrekans girişimi yapıyoruz. Akupunkturla baş ağrısı tedavisi yapıyoruz. Ve yeni getirdiğimiz ozon cihazımızla da ağrı tedavisine yine katkıda bulunuyoruz. Ağrısı olan bir kişinin muhakkak ağrı kliniğine başvurması gerekiyor. Çünkü ağrının altından ne çıkacağı belli olmuyor" diye konuştu.
#03.10.2009 06:51 0 0 0