Yüreklerde Baharı Beklemek

Son güncelleme: 03.10.2009 15:29

  • noimage


    Güne başlarken bir günaydın sözü artık hayallerde mi kaldı? İki dudağın arasından çıkması o kadar çok mu zor? Bir güzel kelimeyle insanın dünyası renklenir. İçine baharın gelişi gibi, güzel, anlamlı kokular ve duygular yayılır. Nedense insanların çoğu, güzel şeyleri karşısındaki insanlara söylemekten ve yaşatmaktan çekinirler. Onlar için güzel duyguları yaşatmak bir yük gibi mi gelir acaba? Yoksa bu duygulardan uzakta mı yaşarlar?
    Baharın o güzel kokularla ve insanın içine verdiği bir huzurla gelişini beklediniz mi hiç? Bahara ve baharın verdiği huzura, onu beklemeye aşığım. Onu beklemek ve bir gün geleceğini bilmek o kadar güzel ki. Aslında, yüreklerde baharın gelişi insana huzur vermeli. Her gün, sabah kalktığımızda yeni günün güzelliklerle geleceğine inanmak, ruhumuzu besler. Yaşanılamayan duygular, insanı hep bir şeyleri beklemeye ve hayal etmeye yöneltir. Hayallerde de olsa güneşin sıcaklığını yüzünde, teninde ve ruhunda hissetmek vazgeçilmeyecek duygulardan bir tanesi olsa gerek.
    Güneş gibi sıcaklık, ışık saçan bireylere ve olaylara ihtiyacımız var. Baharda açan ağaçların, çeşit çeşit renklerdeki tomurcukları gibi, yeni bir yaşamı kim hak etmiyor ki? Hele bir de tomurcukların etrafa saçtıkları o mis gibi kokuları, insana yaşamak için var olduğunu hissettirmeye davet etmiyor mu? Peki, bu daveti kim kabul etmez ki? Mis gibi kokuların verdiği enerjiyle ruhunun derinliklerinde ve hayallerde de olsa dans etmeye değmez mi?


    MELODİ AKÇAY
#03.10.2009 07:41 0 0 0
  • Emeğine Sağlık Canım
#03.10.2009 09:21 0 0 0
  • Teşekkürler ellerine sağlık
#03.10.2009 15:29 0 0 0