Kilo Alamamak - Erkekler ve Kilo Sorunu - Kilo Alamayan Erkekler


İlk olarak kök zencefil çayı tavsiye ediyoruz. Bir hafta boyunca, sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında kök zencefil çayı içilmelidir. Bir su bardağı suyun içine baş parmak büyüklüğünde iki adet kökzencefil atılır. 6 dakika demlenip içilir. Öğütülmüş kökzencefil uygun değildir. Kök halinde bulmanız gerekiyor.

İkinci tavsiyemiz ise kekik. Yiyeceğiniz tüm et türlerinin (koyun, dana, balık veya tavuk) üzerine bolca kekik döküp yemelisiniz.

Ekmek yemeye özen gösterin. Öğünlerde sadece normal buğday ekmeği tüketmelisiniz.

Antep fıstığı yemek önemlidir. Her gün bir ay boyunca on-onbeş adet antep fıstığı tüketilir.

Muz ve beyaz üzümü yemelisiniz. Meyvelerden taze beyaz üzüm ve muz yemeye dikkat edin.

Haşlanmış patates ve kimyon: Öğlen yemeğinizde mutlaka bir tane haşlanmış patates tüketmelisiniz. Patetesin üzerine ise kimyon mutlaka serpilmelidir.
biber yemeye özen gösterin. Acı olmaması kaydıyla salatanızda sivri veya dolmalık biberi bir ay boyunca eksik etmeyin.

Kuşburnu çayı: Akşam yemeklerinden iki saat sonra, her gün bir fincan kuşburnu çayı içilmelisiniz.

Yoğurt : Meyveleri normal yemeyin. Yarım kase yoğurdun içerisine doğrayın ve öyle yeyin.

Limon: Tüm tatlılar, üzerine limon sıkılarak yenilmelidir. Limon sıkılmış tatlının yenme vakti ise, yemekten önce aç karına olduğunuz vakittir. Tatlıdan sonra normal öğüne devam edilir.

Yalnızlıktan kaçının: Evde, işte, dışarda sofraya yalnız oturmayınız.

Yürüyüş: Her gün en az 20 dakika mutlaka yürüyüş yapmalısınız. Sabah, akşam önemli değil, istediğiniz vakit yapabilirsiniz. Zamanı önemli değil. Ancak, her gün aynı saatlerde yürüyüş yapmaya özen göstermelisiniz. Bir ay boyunca bu yürüyüş programına devam etmelisiniz.

DİYET SIRASINDA Yasak olan şeyler:
Çay fazla içilmeyecek. Günde iki bardaktan fazla siyah çay içilmemelidir.

Kahve en fazla 1 tfincan içilmelidir.

Turşu, karabiber, acı biber ve sütten en az iki ay uzak durmalısınız.

En az iki ay boyunca, şu yiyeceklerden uzak durun: bezelye, nohut, ıspanak, karnabahar ve brüksel lahanası

Kaymak ve yemeklerde katı yağ kullanmayınız.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1189
favori
like
share