Malzemeler:
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Sosu İçin

1 paket Dr. Oetker Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın. Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin. Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis oluyor.
Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.
Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın. Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz.

Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 376
favori
like
share
KaRaKıZ Tarih: 07.10.2009 09:52
sağol canım
kul34 Tarih: 07.10.2009 09:47
Allah razı olsun