İlk günlerdeki heyacan bitince

Son güncelleme: 04.10.2009 00:11
  • İlk günlerdeki heyacan bitince..

    Büyük bir heyecanla başlayan aşkınız, zamanla çekiciliğini kaybetti. Eski günlerinizi özlüyor musunuz?

    Bütün ilişkiler ne yazık ki, bir müddet sonra heyecanını kaybeder. Yeni olan güzeldir ancak yeni de eskir ve her yeni olgunun yaşadığını yaşar, alışılır! İlişkiniz eski telaşını ve yürek çarpıntılarını kaybettiğinde, işe bir de iyi tarafından bakmak gerekir. Artık farklı iki duygu, o pembeliğin yerini almıştır. Düşününce bu iki hissin heyecandan daha değerli olduğunu fark edeceksiniz, sahiplenme ve ait olma!İlişki zamanla sakinleşir, bu bir süreçtir. Bu değişimi kabullenmek gerekir. Neden eski günlerdeki kadar tutkulu olmadığınızı düşünerek zaman kaybetmeyin. Bırakın ve ilişkinizin tıpkı dalında olgunlaşmış bir meyve gibi tadına varın.
    İlk günler yaşadığınız duygular elbette çok keyifliydi. Ancak onların hepsi illüzyondu. Gerçek bir ilişkiye sahip olmak, sürekli midenizden kelebekler uçuyormuş gibi hissetmekten çok daha keyiflidir. Ayrıca emin olun ki, insan kalbi düzenli olarak o ritimde çarpmaya dayanamazdı. İlişkinizin değişim göstermesi size mutluluk vermelidir. Bu uzun soluklu ve iki tarafında içinde olmaktan hoşlandığı bir ilişki olduğunun kanıtıdır. İlişkinizi birey gibi düşünün ve ona göre davranın. Onu ilgisiz, sevgisiz ve bakımsız bırakmayın.


    İlk zamanlar oluşan telaş, diz titremeleri, her buluşmadan önce saatler süren özenli hazırlanmalar, gözlerine bakıp içinde kaybolmak mutlaka sizi uçuruyordu. İnsan zaman zaman bunları tekrar yaşamak isteyecektir. Ancak, şimdi bulunduğunuz noktaya bir daha bakın. O zaman sohbetlerinizin içinde gerçek hayatın sorunları yoktu. Sizin veya onun iş yerinde boğuştuğu problemler, ailede yaşanan sıkıntılar, ekonomik durumların hiçbiri aranızda konuşulmuyordu. Bu durum ne kadar devam edebilirdi ki? Kaç gün veya ay kendinizi gerçek dünyadan soyutlayabilirdiniz?
    Eski günlerin heyecanını kaybettiniz, kabul ediyorum ama elinizde çok daha değerli bir şey tutuyorsunuz, ilişkiniz! Asıl önemli olan, sizi gerçekten uzun süre mutlu edebilecek, emek vermeniz gereken ilişkinizdir. Geçmişte takılıp kalmak, şu anın ve ilişkinizin lezzetinin tadına varmanızı engellemekten başka bir işe yaramayacaktır. Bulunduğunuz ana dönün, birlikteliğinizin şimdiki halinde eksik olan varsa onları tamamlayın. Daha mutlu, daha sevecen ve güven dolu bir ilişki yaratmaya çalışın. Kim iğne batırıldığında patlayacak balon gibi bir hayalin içinde uzun süre kalmak ister ki? Mücevheriniz, ellerinizde tuttuğunuz uzun soluklu birlikteliğinizdir. İlk günler için sızlanmak yerine, sevginize sahip çıkın!
#03.10.2009 17:22 0 0 0
  • sevgimize sahip çıkmak
    çok güzel ve uyarıcı bi paylaşım teşekkürler
    emeğinize sağlık
#04.10.2009 00:11 0 0 0