Juiced 2 - Hot Import Nights

Son güncelleme: 04.10.2009 07:31
  • Sokaktaki yarışlar bu sefer çok çok kolay bir hal alıyor!
    Need for Speed Underground 1'le beraber, araçları modifiye edip, sokakların tozunu attırmak zevkliydi. Çok geçmeden NFS: Underground'u taklit eden fasulye tabirli oyunlar piyasaya sürüldü. Ancak vasatın altında yapımlardı. EA Games, Underground 2'le seriyi devam ettirdi. Underground 2'le beraber ayrıca ünlü modeller de oyuna dahil oldu. İlk olarak Brooke Burke ekranlarda gözüktü. Daha sonrasında Josie Maran, Emmanuelle Vaugier ve Krystal Forscutt gibi isimler serinin devamındaki oyunlarda başroldeydi. Ünlü kadınlar, modifiye imkanı, hızlı arabalar, sokaklarda kuralsız yarışlar derken; Underground 2, Carbon ve son olarak ProStreet'le gelenek devam etti. Bugünlerde aynı konsepti temel alan, ilk oyunuyla çok fazla ses getiremeyen Juiced'ın ikincisi Juiced 2: Hot Import Nights da piyasaya sürüldü.

    Değiştirilen tarif

    Juiced 2, çıkmadan önce oldukça reklamı yapılan bir oyundu. Tanıtımları oldukça sükseliydi. Gerçek araçlarla yapılan yarışlar, birbirinden güzel hosteslerin sunumu ve oyunun oynanıp tanıtılması, bir şovla gerçekleştirilmişti. Tabii ki bu kadar reklam, söylenenler, yayınlanan materyallerden derken Juiced 2 bir hayli dikkat çekti. Ancak buz dağının gözüken kısmı böyle değilmiş diyebilirim. Yapım güzel bir başlangıçla açılıyor. Artık son dönemde birçok oyunun destek verdiği, Windows Live'ı da içinde barındırıyor. Oyuna girmeden önce bir tane Live profili açmanız gerekiyor. Bundan sonrasında save işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Eğer profil olmazsa save yapma imkanı olmayabiliyor.

    Oyuna girdiğimiz gibi karşımıza bir karakter yaratma ekranı çıkıyor. Bu ekrandan karakterimizin giysisi, yüzünü, gözünü, burnunu vs' seçeneklerden değiştirebiliyoruz. Karakteri kadın veya erkek olarak seçtikten, Juiced 2 içine giriyoruz. İlk arabamızı almak için en başta bir yarışa katılıyoruz. Zaten oldukça kolay olan bu yarışı rahatlıkla kazanabilirsiniz, herhangi bir sorun yok. Birinci olarak bitirdikten kazandığımız paramızla birlikte ilk arabamızı satın alabiliriz. En başta pek fazla seçenek yok ve genel olarak araçların özellikleri birbirine yakın. Herhangi birisini alsanız pek fazla fark etmeyecektir. Aracı aldıktan sonra garajda modifiye etme imkanımız var. Modifiye için pek çok seçenek bulunuyor. Yine arabamızın dış görünüşünü değiştirebilir, rengini farklı hale getirebilir, üstüne desenler ekleyebiliriz. Motor gücünü ve performansını arttırabiliriz. Tabii ki bunlar babamızın hayrına olmuyor, karşılığında para gerekiyor. Para kazanmak içinde yarışlarda başarılı olmamız gerekli .Ayrıca kilitli halde bulunan modifiyeler var. Kilit üstüne tıkladığımız zaman, kilitli modifiyeyi açmak için bir yarışa giriyoruz. Eğer birinci olursak, modifiye açılıyor ve kullanabiliyoruz.

    Need for Speed serisinden alışılageldik oyun modları, Juiced 2'de yer alıyor. Zamana karşı mücadele vermek, rakip araçlarla yarışmak, Drift gibi modlar yer alıyor. Ancak oyunun yapısı gereği çoğunda başarılı olabiliyoruz. Nedense Juiced 2 gereğinden fazla kolay. Yüksek hızlarda virajları kolay bir şekilde dönüp, hızı kesmeden aynen yarışa devam edebiliyorsunuz. Diğer yandan rakipler de pek zorlayıcı değil. Aslında bizi geçmemek için gerekli olan her şeyi yapabiliyorlar. Oyunun işleyişini bu yüzden pek fazla beğenmedim. Gerçekten gereğinden fazla kolay bir yapı hakim. Yarışlar bir TV kanalının yayını gibi sunuluyor. Bu biraz değişiklik katmış. Yine güzel kızlar oyuna hakim olan diğer nokta. Yarışların sunumlarını yapıyorlar.

    Gelsin gerisi gitsin berisi

    Grafikler genel olarak ortalama bir seviyede seyrediyor. Araçların modellemeleri güzel yansıtılmış. Ancak grafiklerin en çok al benisi, güzelce yedirilen birkaç efektle parlatılıyor. Bunlar dışında çevre kaplamaları sırıtmış. Keşke biraz daha özen gösterselerdi. Seslerin de pek tatminkar olduğunu söyleyemeyeceğim. Araçlara ve yarışa dayalı bir oyunun normalde motor ve diğer efektler yönünden kaliteli olmasını beklerdim. Ama Juiced 2'de sesler gerekği kadar kaliteli değil. Müzikler durumu biraz kurtarsa da, genel olarak pekiyi bir iş çıkmamış.

    Juiced 2 genel olarak vasatın biraz üstünde seyreden bir oyun olmuş. Aslında güzel bir başlangıç yapıyor. Grafikler ve sesler beklendiği gibi bir sunum yapmasa da, oynanış belki kurtarır diyordum, ama oynanış açısından hayal kırıklığı yarattı. Yüksek sistem gereksinimleri de var. Halbuki kullanılan malzeme kötü değil, ama yapımcılar işleyememiş. DNA denilen bir sistem de oyunda kullanılan ilginçlikler arasında. Sonuç olarak eğer yarış türünden hoşlanıyorsanız ve değişik bir seçenek arıyorsanız, Juiced 2 denenebilir.
#04.10.2009 07:31 0 0 0