Kick Off 2002

Son güncelleme: 04.10.2009 07:37
  • Hani derler ya beterin de beteri var diye...


    Amiga'dan hatırladığım bir oyundu Kick Off. Oyunun çıkacağını duyduğumda çok heyecanlandım ve sürekli Acclaim ve Anco'nun web sitesini takip etmeye başladım. En sonunda geçtiğimiz günlerde oyun yayınlandı. Tabii bize de hemen oyunu edinip incelemek düştü.
    Oyunun grafikleri Kick Off'a sadık kalınarak üstten görünümlü yapılmış. Biraz daha farklı olarak adamlar sanki daha 3D gözüküyormuş gibi geldi. Kamera açılarını falan ayarlayarak belki daha bir izometrik bir görüntü yakalama şansınız olabiliyordur ama ne yazık ki bunları karıştırabilecek kadar oyunu uzun olarak makinamda tutamadım. Daha doğrusu dayanamadım.
    Seyircilerin çöpten adam olması sizi çok fazla etkilemeyecektir. Zira gol atıldığında yada oyun sırasında çok fazla onları göremiyorsunuz. Sadece attıkları kar tanesi gibi eriyen konfetileri sayesinde onların varlığını hissedebiliyorsunuz.
    Keşke almasaydım
    Oyunu install ettikten sonra bir heyecanla oyuna başladım. Muhteşem bir açılış müziği. Tam gaza geliyorsunuz. Hurra hemen bir pratik yapayım dedim. Açtım ekranı. Ama bir anda hayatımın hatasını yaptığımı anladım. O neydi öyle? Topu ayağımda tutmayı bırakın dokunamıyorum bile. Özelliklerini karıştırayım dedim. Hani sensetivy'si ile falan oynarsak kendine gelir belki dedim. Gelemiyormuş... Aslında bu oyun tam bizim Ant'a göre imiş. Alıp yerden yere vurması için ideal.
    Oyunda seslerde var. Evet top seslerini duyabiliyorsunuz. Ama neden hala Amiga'da duyduğum sesler var anlayabilmiş değilim. Topa dokundukça gelen dup dup sesleri beni rahatsız etti. Hele birde hakem düdükleri varki sormayın. Evlere şenlik. Koskoca stadda sanki sadece hakemin düdüğünün sesi çıkarmış gibi öttürüyor. Bu arada oyunu bu kadar laftan sonra alırsanız aman dikkat. Golden sonra müzik Allah Allah diye bangır bangır giriyor. Sakın korkmayın.
    Müzikleri gerçekten beğendim. Bunu nasıl becermişler bilmiyorum. Büyük ihtimalle bir klavyeden sadece loop falan kullanmışlardır diyeceğim ama ana menü müziğinde solist bile var. Techno ritimleri ile maça gaza gelmiş bir şekilde çıkıyorsunuz. Ama aynı gazı rakip takımda almış olsa gerek ki ilk maçta 3 kırmızı kart görüp 6 gol yedim. (Kendi kaleme attıklarımı saymıyorum bile)
    Kontrolleri yukarıda anlattım ama biraz daha anlatmak yerin dibine batırmak istiyorum. Ne de olsa verdiğim paraya acıdım artık. Oyunu sadece 5 tuşla oynayabiliyorsunuz. Yön tuşları ve ctrl. Strl tuşu ile pas verip şut çekebiliyorsunuz. Hatta kalecinizin topu eli ile mi yoksa ayapı ile mi atacağınıda bu tuş sayesinde belirleyebiliyorsunuz (tek tık, çift tık). Ama o topa vurduğunuzda topu kimin alacağı çok açık ve net. Tabii ki de rakip. Çünkü topu tutmanız gibi bir durum söz onusu bile değil. Oldu ya ayağınıza çarptı diyelim. Zaten rakip onu hemen sizden alıyor. Alamadı mı? Ya düz koşuyorsunuzdur ya da topun ayağınızda olduğunu falan sanıyorsunuzdur. Top ayağınızda iken sakın ola sağa sola dönmeye çalışmayın. Nitekim sadece siz dönmüş olacaksınız. Bakın top hala aynı yönde ileriye doğru devam ediyor.
    Taç ve korner atışlarında da durum çok farklı değil. Topu hangi arkadaşınıza atabileceğiniz belli değil. Attığınız yönde kim varsa o alıyor topu. Genelde de bu rakip oluyor.
    Hani bir oyun hakkında kötü laf söylemeyi hiç istemem, bir emek vardır, hiç olmazsa oyunun iyi yönlerinden de bahsetmek gerekir derim. Ama bu kadar da olmaz yani. Sanki Amiga emülatörü ile Kick Off oynuyorum edasına kapıldım. Keşke öyle olsaydı. Hiç olmazsa nostalji falan deyip oyunu kurduktan 10 dakika sonra uninstall etmezdim.
    Daha ne bekliyorsunuz ki? Bu kadar yazdığıma bile şükredin. Sizi fazladan para harcama külfetinden kurtarıyorum. Size Türk Milli takımında inanılmaz sayıda sarışının bulunduğundan bahsetmiş miydim?
#04.10.2009 07:37 0 0 0