Kör Eden Oyuncak

Son güncelleme: 04.10.2009 08:49
  • tehlikeli oyuncaklar - çocuk sağlığı
    Piyasada 10-15 TL'den satılan boncuk atan oyuncak silah, az daha Adapazarı'nda oturan 14 yaşındaki Ferdi Ber'i kör ediyordu.
    noimage

    İsabet eden boncuk nedeniyle gözünde katarak oluşan ve lensi parçalanan Ferdi Ber ameliyata alınırken Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Gürsoy Alagöz, "Son 1 ay içerisinde 5 çocuk boncuk atan silahlar yüzünden kör oluyordu" dedi.

    Adapazarı'nda 2 hafta önce arkadaşı ile boncuk atan oyuncak silah ile oynayan Ferdi Ber'in sol gözüne boncuk isabet etti. Gözü hasar gören Ferdi Ber Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken yapılan başarılı operasyon ile kör olma olasılığı ortadan kaldırıldı.

    Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Klinik Şefi Doç.Dr. Gürsoy Alagöz, oyuncak silahların öldürmediği ancak, sakat bırakma olasılığı olduğunu, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Doç.Dr. Alagöz, "Bu gencimiz 15 gün önce bize geldiğinde oyuncak silahtan çıkan boncuk nedeniyle gözünde katarak olmuş ve lensi parçalanmıştı. Kendisini takip ettik ve 1 hafta sonra ameliyat ettik. O boncuk daha şiddetli bir şekilde temas etseydi, şu anda bu gencimizin bir gözü görmüyor olabilirdi. Oyuncak silah öldürmüyor ama kör ediyor, sakat bırakıyor. Bu tarz vakalar her zaman bize geliyor. Artık yetkililer bunun önüne geçmelidir" dedi.

    Adapazarı'nda silahlı yaralamanın da oldukça fazla olduğunu hatırlatan Dr. Gürsoy Alagöz, "Bolu'da görev yaptığım zaman neredeyse yılda 2 veya 3 silahlı yaralama vakası yaşanıyordu. Bu oran Sakarya'da haftada 4-5 vaka oluyor. Sakarya bu konuda oldukça elverişli bir yer. Çocukken oyuncak silah ile oynayanlar ileride gerçek silah kullanabiliyor" dedi. Ferdi Ber, bir daha oyuncak silah eline almayacağı konusunda söz verdi.
#04.10.2009 08:44 0 0 0
  • Hiç sevmiyorum bunları..
    Çocuklara da diyecek bişey yok ki..
    Bunları üretenlere, üretilmesine onay verenlerde en büyük kabahat..
    Allah korusun çocuklarımızı..
    Bizler de bilinçli olmalıyız..

    Teşekkürler.. Çok önemli bir konu bu..
#04.10.2009 08:49 0 0 0