Harem Güveci

Son güncelleme: 04.10.2009 15:09
  • Harem Güveci - Harem Güveci Tarifi


    noimage

    Malzemeler
    • 1 kg dana kuşbaşı et
    • 1 adet soğan
    • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı sıvıyağ (arpa şehriye için)
    • 3 adet sivri biber
    • 3 adet domates ( kabukları soyulmuş )
    • 1 su bardağı arpa şehriye
    • Yeteri miktarda tuz ve karabiber

    Sos için
    • 1.5 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı un
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ
    • 1 adet yumurta
    • Çeyrek limon
    • 100 gram rendelenmiş kaşar

    Sosun Hazırlanışı
    Tencereye yağı alın, yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırın, limonu katarak karıştırın.Tencereye hazırladığınız yumurtayı ilave edip, bir cimcik de tuz atın. 10 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos kullanıma hazırdır.

    Yapılışı
    Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra sıvıyağı ilave edip, 10 dakika karıştırın, ardından domatesleri, biberleri, tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın. Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, 2 su bardağı kaynar su dökün, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın, suyunu çektikten sonra demlendirin.
    Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın, beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
#04.10.2009 15:09 0 0 0