MALZEMELER
Yağsız dana bonfile: 1kg
Kuyruk yağı:100gr
Kuzu boşlugu:100gr
Karabiber
İsot
Tuz
Soğan:2 ad

YAPILIŞ TARİFİ
Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.
Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.
Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.
Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.
Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.

Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.
Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukardan aşağıya etimizi şişe yayalım...PİŞİNCEDE AFİYETLE YİYELİM.
Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 977
favori
like
share
Miss.ultrAslan Tarih: 12.04.2010 19:56
Bol acılı adana yanına da buz qibi ayran :78:
Hasan Şenöz Tarih: 12.04.2010 19:39
Dilinize sağlık. Bayağı meşakatlı ama zor olan lezzetli olur kanısındayım. Teşekürler.
ASİ-ADANALI Tarih: 19.02.2010 13:31
off benim favori yemeğğim nede olsa ADANALIYIK
hhadise Tarih: 15.12.2009 10:47
ellerinize sağlık
RUZGAR Tarih: 06.12.2009 16:12
Bende Eklemek istiyorum şunu

salçalık kırmızı biberi alıp iyice rendeleyip yada bıçakların yardımıyla kıyıp suyunu süzüp kuru halini ete yoğuşturursak daha ayrı bi dunya oluşturur damaklarda