Kabaklı Pizza

Malzemeler:

1 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta su
1 silme yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı kadar un
1 silme yemek kaşığı tuz
sosu için:
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 çay bardağı kadar su
kekik, reyhan, tuz
üzerine:
2 adet yemeklik kabak (soyulup rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
1 kase kadar çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
beyaz peynir parçaları
7-8 adet kiraz domates dilimleri veya normal iri olmayan domatesi dilimleyerek kullanın
arzuya göre bir miktar kaşar peynir rendesi
Yapılışı:

Hamur yoğuracağınız kaba sıcak suyu aktarıp mayayı ve tozşekeri serpiştirin.
5 dakika kadar kabarması için beklettikten sonra unun bir kısmını ayırıp tuz ve zeytinyağı ile birlikte ilave edin.
Ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip yumuşak olarak hamurunuzu yoğurun.
5-10 dakika daha pürüzsüz olana kadar yoğüurduktan sonra yuvarlak hale getirdiğiniz hamuru üzerini nemli bir bezle kapatarak kabın içinde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. (hacmi iki katına çıkana kadar)
Sos malzemelerini karıştırıp hazır hale getirin.
Mayalanmış hamuru ikiye bölüp tepsinize sığıyorsa yan yana veya iki ayrı tepsiye konacak şekilde yaklaşık yarım cm. kalınlığında açın.
Tepsinize hamurun yapışmaması için irmik serpiştirip açılmış hamuru fazla oynamadan içine yerleştirin.
Sosunu her tarafına sürüp önce kabak rendesini, sonra diğer malzemelerden ve en son kaşar rendesini serpiştirip ısıtılmış 200C dereceli fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 425
favori
like
share