Marine Sharpshooter

Son güncelleme: 04.10.2009 21:41
  • Amatör bir grup değil bir firma yapmış bu oyunu ya da firma olmaya çalışan bir takım girişimciler. Ama olmamış.


    JarHead yeni kurulmuş bir firma olsa gerek ki, ilk oyunları olduğunu düşündüğüm Marine Sharpshooter'la, böylesine bir fiyaskoyla başlamışlar işe, ya da eğer bu ilk oyunları değilse daha da kötü, hiç mi tecrübeniz yok. Zaten web sitelerini de ziyaret ederseniz (güzel bir web site tasarımı var) yeni yazılımcıları aralarına istediklerini görebilirsiniz. Oyunu bıraktık JarHead'i mi inceliyoruz diyecek olursanız, oyunda incelenecek pek fazla detay bulunmuyor. Arkadaşlar kendi aralarında oynamak için bir oyun yazmışlar, diyesim var ama onu da diyemiyorum çünkü çok oyuncu desteği de yok.
    Oyunda bol kamuflajlı bir Amerikan keskin nişancısını yönetiyoruz. Bir de yanımızda bize eşlik eden gözcü Ranger var. Ranger sizin emrinize bağlı olarak ya sadece düşman gördükçe haber veriyor ya da gördüğü an saldırı yapıyor. Afkanistan, Çeçenistan ve Güney Pasifikte geçen toplam 10 bölümden oluşan oyunda keskin nişancılık yapıp bazı konvoyları takip etme ve etkisiz hale getirmek gibi görevler yapılıyor. Doğrusu 2. bölümden sonrasına bile katlanamadan oyunu bilgisayarımdan kaldırdığım için ileriki bölümlerin ne kadar eğlenceli olduğunu anlatamayacağım, çünkü oyuna olan ilginizi daha baştan kaybettiriyorlar. Keskin nişancılığa ilginiz olsa bile pek de gerçekçi olmayan silah tasarımı, dürbün görüntüsü, sarsılma etkileriyle kısa sürede sıkılacaksınız.
    Kaç yıldır piyasada olduğunu düşünürsek, Counter Strike yamalı Half Life (bile) kesinlikle daha iyi görüntülere sahip ve gerçekçilik hat safhadaydı. Oyunun görüntüleri neredeyse 4-5 senelik bir oyunmuş izlenimi yaratıyor. En yüksek çözünürlük ve ayrıntı seviyesinde bile, karakter tasarımları çok başarısız (altıgen prizmalardan oluşan vücutlar) ve oldukça az düşman tipi var. Bir tek 'bişeye benzeyen' insanların yüzleri ki onlar da sadece bir silindirin üzerine kaplanmışlar. Onlar da yüz animasyonundan pek nasiplerini almamış. Çevredeki yapı ve doğa tasarımları ve kaplamaları da oldukça renksiz ve ayrıntısız.
    Oyunda sesler de rezalet, kesinlikle özensiz hazırlanmış. Arada sırada size yeni gelen emirleri haber veren gözcünüzü kim seslendirmişse kitaptan bir makaleyi okur gibi hitap ediyor, heyecan vermiyor. Oyunda müzik denebilecek bir şey de yok. Arka planda tekrar eden kısa loop'la müzik yapılmaya çalışılmış.
    Eğlenceyi ve oyun ruhunu da düşünürsek, zaten baştan kaybeden bir oyun olan Marine Sharpshooter'da yapay zeka da kesinlikle sürünmekte. Oyun firmanın ilk ürünü olarak kesinlikle başarısız. Türk oyun girişimcileri sanırım bunun gibi bir oyun çıkartmaktan korktukları için yapacakları oyunları iyice sindiriyorlar. Doğrusu bir Türk FPS oyunu hazırlanır da birisi o oyun hakkında bu tür düşünceler sunarsa sanırım oldukça motivasyon bozucu olurdu.
    Marine Sharpshooter firma olmanın acelesiyle çıkartılmış, 3-5 kuruş kazanma kaygılı bir oyun olduğu her halinden belli olan bir oyun. Kesinlikle almayın, paranıza yazık edersiniz.
#04.10.2009 21:41 0 0 0