pasta tarifleri - kayısılı pasta nasıl yapılır

malzemeler:

pandispanya için:

3 yumurta

2 çorba kasığı toz şeker

3 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı limon suyu

yapılışı: yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. limon suyu eklenir un ilavesi ile karıstırılır. 25 cm. yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür önceden ısınmıs 170 derecede pisirilir. 1 gun dinlendirilir.

kayısı püresi için:

200 gr kuru kayısı veya taze
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı toz şeker kayısılar ekşi ise yarım su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta

yapılışı: kuru kayısılar yıkanır üzeri geçecek kadar su ilave edilir yumusayana kadar pisirilir suyunu cekmisse az sıcak su ilave edilir pisirilir. içine seker ve limon suyu suyu azalmıssa yarım çay bardağı su ilave edilir karıstırılır nişasta çok az su ile eritilir kayısıların içine eklenir. karıstırılarak pisirilir. altı kapatılır.

fıstıklı krema için:

1 su bardağı antep fıstığı tozu

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

100 gr beyaz çikolata

1 tatlı kaşığı toz jelatin

3 çorba kaşığı dolusu şeker

1 yumurta

yapılışı: yumurta,un,nişasta ve şeker süt ilavesi ile karıstırılır. karıstırılarak pisirilir. içine çikolata eklenir eriyene kadar karıstırılır altı kapatılır. toz jelatin cezveye alınır üzeri cok az geçecek kadar su eklenir. karıstırılır su buharında benmari eritilir. kremaya eklenir karıstırılır. içine fıstık eklenir karıstırılır.

pastanın yapılışı:

pandispanyalar iki pata ayrılır. kelepçeli kalıbın dibine birinci pat yerleştirilir. kayısı püresi serilir. ikinci pat serilir. onun uzerine fıstıklı krema dökulur duzeltilir. derin dondurucuda 1 gun 1 gece bekletilir 5 saat yetirli. hazır yeşil jöle tarife göre hazırlanır pastanın üzerine çok az dökulur tekrar dolapta yarım saat tutulur. kalıptan çıkartılır. alt dolapta pasta kendine gelene kadar bekletilir dilimlenir servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 362
favori
like
share