alt hamur için:
100 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
1 yumurta
225 gr un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kabartmatozu
cheesecake için:
750 gr labne peynir
250 gr süzme yoğurt
225 gr pudra şekeri
4 yumurta
1 limonun kabuğu rendesi
3 damla vanilya esansı veya
1 paket toz vanılya
125 gr kuru üzüm
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı kabartama tozu
en son üzerine 75 gr badem. file badem serpebilirsiniz
Yapılışı:
alt hamuru için:
un hariç diğer malzemeler karıstırılır un ilavesi ile bir hamur yapılır. streç film sarılır dolapta yarım saat bekletilir.
25 cm. kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt serilir. hamur merdane ile açılır kalıba yerleştirilir kenarlardan hafif yukseltilir. önceden ısınmıs 180 derecede hafif kızartılır. fırından çıkartılır soğutulur. fırın tekrar 150 dereceye ayarlanır.
soğuyan hamurun üzerine hazırlanan cheesecake dökulur. çiğ bademler veya file badem serpilir.
150 derecedeki fırında 1 saat pisirilir. oda ısısına gelince bir gece dolapta soğutulur. servis yapılır.
cheesecake yapılışı:
peynir, yoğurt ve pudra sekeri çırpılır. yuurtalar tek tek eklenir çırpılır. diğer malzemeler eklenir çırpılır. pisen hamurun üzerine dökulur fırında pisirilir..