Bademli Üzümlü Cheesecake

Son güncelleme: 04.10.2009 23:38
  • Bademli Üzümlü Cheesecake nasıl yapılır
    noimage
    Malzemeler:

    alt hamur için:
    100 gr tereyağı
    100 gr pudra şekeri
    1 yumurta
    225 gr un
    1 tutam tuz
    1 çay kaşığı kabartmatozu

    cheesecake için:

    750 gr labne peynir
    250 gr süzme yoğurt
    225 gr pudra şekeri
    4 yumurta
    1 limonun kabuğu rendesi
    3 damla vanilya esansı veya
    1 paket toz vanılya
    125 gr kuru üzüm
    1 tatlı kaşığı un
    1 çay kaşığı kabartama tozu
    en son üzerine 75 gr badem. file badem serpebilirsiniz
    Yapılışı:

    alt hamuru için:

    un hariç diğer malzemeler karıstırılır un ilavesi ile bir hamur yapılır. streç film sarılır dolapta yarım saat bekletilir.
    25 cm. kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt serilir. hamur merdane ile açılır kalıba yerleştirilir kenarlardan hafif yukseltilir. önceden ısınmıs 180 derecede hafif kızartılır. fırından çıkartılır soğutulur. fırın tekrar 150 dereceye ayarlanır.
    soğuyan hamurun üzerine hazırlanan cheesecake dökulur. çiğ bademler veya file badem serpilir.
    150 derecedeki fırında 1 saat pisirilir. oda ısısına gelince bir gece dolapta soğutulur. servis yapılır.

    cheesecake yapılışı:

    peynir, yoğurt ve pudra sekeri çırpılır. yuurtalar tek tek eklenir çırpılır. diğer malzemeler eklenir çırpılır. pisen hamurun üzerine dökulur fırında pisirilir..
#04.10.2009 23:38 0 0 0