Malzemeler:
pandıspanya tarif
burda
muss tarifi:
300 gr kuvertur bitter çikolata
2 yumurta
5 yumurta sarısı
60 gr toz şeker
30 ml su
4 adet yaprak jelatın
450 ml krema

30 gr orta ince kıyılmış fındık
pasta arsasına tane çikolata
üzerine glaze:
140 gr kuvertur bitter çikolata
110 gr krema
yapılışı: kremayı kısık ateste ısıtın cikolatayı ekleyin erisin ılıyınca kıvama gelince kullanın.

Yapılışı:
kakaolu pandispanyayı yarımküre kalıbının ebadında küçültün. 2 pat elde edin.biri diğerinden büyük olsun.
muss hazırlamak için:
çikolatayı benmari eritin ılısın. yumurtaları 5 dakika çırpın. şeker ve suyu küçük bir çezvede kaynatın kıvama gelince çırptığınız yumurtalara çırparken sicim gibi akıtarak dökün ve soğuyana kadar düsük devirde çırpmaya devam edin. içine erimis ılık çıkolatayı ve kremayı ekleyin karıstırın. bu islemleri yaparken yaprak jöleyi soğuk suda bekletin yumuşasın cezveye alın içine üzeri az geçecek kadar su ekleyin benmari eritin muss kremaya dökun çırpın. fındık ekleyin karıstırın. muss kremanız hazır.
küre kalıbın içini streç film ile kaplayın yarıya kadar muss dökun çikolata parçaları serpin. küçük ebaddaki pandispanyayı yerleştirin. kalan muss dökün ve tekrar büyük ebaddaki pandispanya patını kalıbın enine göre kesin yerlestirin hafif bastırın. derin dondurucuda 1 gün bekletin.
dolaptan alın 15 dakika bekletin mussu kalıptan çıkarın. telin üzerine koyun.
üzerini önceden hazırladığınız ılık glazeyi gezdirin. süsleyin servis yapın…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 512
favori
like
share