Yemek Adı : Acılı Fasulye Ezmesi

Mutfak : Türk
Türü : Mezeler - Ordövrler
:




MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye
2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
kaşar peynir rendesi
2 diş dövülmüş sarmısak
yarım çay bardagı zeytinyağ
pul biber
kekik
tuz

HAZIRLANIŞI
Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 743
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:29
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:54
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:32
ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:55
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
keto_41 Tarih: 12.10.2005 03:47
saqol
DeNiZKiZi Tarih: 09.10.2005 23:18
Ellerine saglik GS2004
PALADAYI Tarih: 08.10.2005 21:55
Ellerine sağlok kardeşim sağol
dostbildiklerim Tarih: 08.10.2005 12:42
Ellerine Saglik Tesekkürler
GS2004 Tarih: 08.10.2005 04:25
Yemek Adı : Hibeş

Mutfak : Türk
Türü : Mezeler - Ordövrler



MALZEMELER
250 gr açık tahin,
2 adet limonun suyu
6 iri diş dövülmüş sarmısak
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

HAZIRLANIŞI
Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir. Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir.
Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir.
Yazın yapılması pek tavsiye edilmez. Çünkü kuvvetli bir mezedir. Sıcakta aşırı hararet yapar. Antalya'ya hasdır.

Afiyet Olsun !