Metal Slug Anthology

Son güncelleme: 05.10.2009 15:16
  • Katıksız eğlence için nostaljiye devam...


    Önceki PSP incelemelerimde belirttiğim gibi Konami, Atari gibi büyük firmalar için kısa yoldan para kazanma, bizler için ise eskiyi yad etmenin yolu olan geçmiş zamana ait oyunlar paketlenerek el konsolumuzda tekrar oynanabilir hale geliyorlar. SNK firması da son furyadan nasibini alan popüler Metal Slug serisini tek bir pakette toplayarak PSP'de bizlerle buluşturuyor.

    Yine, yeniden tekrar ediyorum; ne varsa 2D'de var. 3D dedik, teknoloji dedik, gelişime ayak uyduralım derken eğlenceyi kaçırır olduk. Bunun en iyi örnekleri de teknolojiden yoksun olmalarına rağmen, tüm çıplaklıkları ile karşımıza çıkan eski yapımların, bizleri hala çoğu günümüz yapımından daha çok eğlendiriyor olması. Bundan 10 yıl önceye dayanan mazisi ile bizlerin el konsolumuzda keyifli saatler geçirmemizi sağlayan Metal Slug, sağa ve sola kayan 2D platform türündeki yapısı, unutulmaz karakterleri ile geri geliyor. Marco, Tarma, Fio ve Eri dörtlüsü dışında King of Fighters serisinden tanıdığımız Ralf ve Clark ikilisi de seçilebilir durumda. Her zamanki gibi kendilerine has özellikleri bulunan karakterler, ilk kez karşımıza çıkan iki farklı silahları ve el tabancalarını stoklayıp karakterler arası geçiş yapılmasını sağlayan yapısı ile silah kullanma sisteminde de daha rahat bir oynanış sağlıyor.

    Jeton yerine PSP

    Metal Slug 4 ve 5 gerçek üstü temaya sahip dünyalarda geçerken, serinin zor bulunan altıncı oyunu ise kısmen daha normal yapıya sahip tema hakim oluyor. Gittikçe karmaşıklaşan ve zorlaşan bölümlere akın akın gelen düşmanlar eşlik ediyor. Bubi tuzakları, kumanda sistemleri, kırılabilir-patlatılabilir nesneleri ile aksiyon dolu haritalar bizleri bekliyor. Easy ve Hard olmak üzere iki farklı zorluk seviyesi bulunan yapımda farklı bir zorluk anlayışı hakim olduğu görülüyor. Kolay seçilen zorluk seviyesinde en zor sayılan final bölümü hiç oynanmazken, Hard zorluk seviyesi ise klasik Metal Slug oynanışı sayılıyor. Aksiyonun bir an bile düşmediği yapımda etrafa ateş ediyor, bombalar savuruyor, etraftan çıkan geliştirme paketlerini topluyoruz. Klasik silahlar dışından tank, helikopter, jet, denizaltı, deve ve eşek gibi binek araçlarını (!) kullanabiliyoruz. Bölüm sonlarında karşımıza çıkan Boss düşmanlar ise bizleri gerçekten zorluyorlar. Zaman zaman ter içinde kalan PSP'nin ekranını silmeyi ve tuşları başka oyunda kullanmak üzere yerinde bırakmayı da unutmayın!

    Serinin son oyunu Metal Slug 6 karşımıza diğer yapımlardan biraz daha farklı bir şekilde çıkıyor. Görsel ve sesler bakımından yapıma bazı makyajlar yapıldığı görülüyor. Zaten yeterince şirin duran renkli 2D grafiklere birazda yenileme eklenince bölümleri oynamaya doyulmuyor. Orijinali PSP ekran çözünürlüğünden hayli düşük olan yapımı 4:3 ve 16:9 oranlarında da oynamak mümkün. Bu seçeneğin bize bırakılmış olması çok iyi olmuş; zira 16:9 formatı görüntüyü PSP ekranına fazla yayıyor ve orijinallikten uzaklaşıyor. Orijinal çözünürlük ise ekranda fazla küçük kalıyor. Bu bakımdan 4:3 oranı en ideal görüntü oranını veriyor. Sesler bakımından da tempoyu hiç düşürmeyen yapım bizleri adeta geçmiş zamana döndürüyor. Unutmadan' Yapım Wi-Fi üzerinden 2 oyuncu desteği ile oynamanıza da olanak veriyor. 10.yıl özel eklentilerini de barındıran yapım, UMD'de ki 7 tam sürüm oyunu içeren paket boyunca bir solukta oynanıyor. Eğlenmek için birebir, aksiyon fanatiklerinin ise kaçırmaması gereken bir yapım.
#05.10.2009 15:16 0 0 0