Naruto Ultimate Ninja 2

Son güncelleme: 05.10.2009 15:59
  • Hayaletli kalede dövüş sanatı


    Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında oyun severler ile buluşan Ultimate Ninja Heroes, PSP platformunda oldukça eğlenceli kavga ve dövüş sahnelerine mahal vermişti. Japon çizgi sanatı olarak da bilinen anime tabanlı olan oyun, aradan henüz bir yıl geçmeden Naruto: Ultimate Ninja Heroes 2: The Phantom Fortress gibi oldukça uzun bir isimle yeniden PSP ile buluştu. Serinin son ayağı için, aslında bir önceki yapımın yenilenmiş versiyonu da demek bir bakıma mümkün. Elbette bu bire bir aynı oyunla karşı karşıya olduğumuz anlamına gelmiyor. Ancak, aradaki çoğu benzerliklerde gözlerden kaçmıyor.

    Sony'nin marifetli oyuncağı PSP, sessiz sedasız bir şekilde dövüş oyunlarında da oldukça yeterli ve eğlenceli olabileceğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Wide Screen ekranımızın zaten 2D ve platform gibi yapılarda oldukça başarılı olabileceğini yeri geldikçe belirtiyorum. Ancak 3D sevdasındaki yapımcılar ne yazık ki biraz daha nostaljik ve taşınabilir platformumuz için oldukça ideal olan 2D'den kaçınıyorlar. Bu durum, Naruto: Ultimate Ninja Heroes 2'de biraz daha anlaşmaya bağlanmış gibi gözüküyor. Zira 3D karakterler ve mekânlar, 2D arka plan ve çevre öğeleri ile uyum içinde buluşuyor. Hatta oyun içinde kimi zaman karakterlerin yer değiştirmesi ile görüş açımızda ona uygun olarak 3D'yi hissettiriyor. 2D arka planların birden üç boyutlu bir ortamla kavuşması oldukça güzel sahneler yaratıyor. Peki içinde bulunduğumuz sahneler neden kaynaklanıyor? Nasıl oraya geldik? Neden bir mücadele içindeyiz, birde ona bakalım'

    Karanlıklar prensesi

    Yapımda mevcut olana iki ana modan birincisi Heros Modu iken, diğeri Mugenjo Modu olarak isimlendirilmiş olan hikaye takibinden meydana geliyor. Mugenjo modunda oldukça uzun bir şekilde konuşma sahneleri ve hikayenin anlatılması ile karşı karşıyayız. Bu noktada sabırsız olanlar konuşmaları dinlemek istemeseler dahi, tekstlerin çok fazla olmasından dolayı birkaç dakika boyunca seri şekilde X tuşunu kullanmaları gerekecektir. Bununla birlikte biraz daha sabırlı ve anime karakter ve hikayelerinden hoşlanıyorsanız, bu uzun geçişi keyifle tamamlamanızda mümkün. Hikayeyi özetlersek; karakterlerimizin yaşadığı Hidden Leaf Village bölgesinde dağı andıran uzun bir kale belirir. Efsaneye göre kalenin belirmesi ile köyün ortadan kaybolması için birkaç gün yeterli olmaktadır. Hayaletli olarak da anılan kale için, tahmin edileceği üzere Naruto ve onu takip eden Ninja arkadaşları kendilerini köyü kurtarmaya, hayaletli kalenin arkasındaki karanlık prensesin gizemini çözmeye adarlar. Böylece bizimde maceramız başlamış olur. Görüldüğü gibi derin bir hikaye mevcut değil. Ancak kavga ve dövüş temelli bir oyun içinde yeterli sebebi verecek seviyede olduğu söylenebilir.

    Kaleye adımımızı attığımızda bir şeylerin ters gittiğine şahit oluruz. Belleğimizi ve geçmişimizi ele geçiren kale, tanıdığımız yüzleri düşmanımız olarak karşımıza çıkartmaktadır. İlk saldırı ile birlikte tanıdık yüzlerin aslında o kadarda tanıdık olmadıklarını anlamamız güç olmaz. Kale temel olarak katlar ve katlarda birbirine bağlı olan odalardan meydana gelmektedir. Harita şeklinde gösterilen katlar üzerinde, Battle Room (savaş odaları) ve Drama Room (hikayenin anlatıldığı odalar) bulunmaktadır. Birini tamamlamadan diğer odaya ve diğer katlara ulaşılamayan yapımda, ayrıca odalarda mini oyunlara rastlamak da mümkün kılınmış. Birbirlerinden farklı özellikleri olan karakterler ile yapılan mücadelelerde temel aksiyon tuşu olarak daire atanmış. Bunun dışında farklı tuş kombinasyonları ile ortaya çıkan combolar ile karakterlere özel hareketlerin sergilenmesi sağlanmış. Ayrıca bölümlerin tamamlanabilmesi için farklı karakterlerin kullanılma gerekliliği de yaratılmış durumda. Karakterler arasında çok gelişmiş olmasa da takım yönetimi, ekip başı, yetenek gelişimi gibi özellikler bulunmakta.

    Hikaye modu olan Mugenjo dışında Heroes Mod, CPU'ya karşı ve Wireless Multiplayer modları da oyunda bulunmakta. Heroes modunda var olan ya da kendi yarattığımız üç ninjadan oluşan takımla diğer takımlara karşı mücadele ediyoruz. CPU modunda PSP'ye karşı savaşırken, Wireless modunda gerçek arkadaşlarınızla sanal ortamda dövüşmeniz sağlanmış. Görsel açıdan yaklaştığımızda yazının başında belirttiğim 2D-3D etkenler dışında grafiklerin aşağı yukarı ilk oyunla aynı olduğu görülüyor. Grafikler ve efektler ilk oyunda olduğu gibi yeni versiyonda da oldukça iyi görünmekteler. Göze çarpan tek eksi kısım tekrar eden arka planlar olduğu söylenebilir. Müzikler bakımından çok bir şeyin değişmediği yapımda İngilizce dublajların oldukça iyi olduğu görülüyor. Anime sanatını orijinal dilinde, yani Japonca olarak duymak isterseniz de ayarlar menüsünden dublaj seçeneğini değiştirmeniz mümkün kılınmış. Ortalama bir zorluk seviyesinde olan yapım boyunca eğlenmek mümkün. Özellikle anime sever oyuncuların serinin son versiyonunda oldukça keyifli zaman geçirmesi mümkün.
#05.10.2009 15:59 0 0 0