Kameralı casus saat

Son güncelleme: 05.10.2009 19:34
  • Bir kol saati görünümünde ama bir casus kamera ve kendinden önceki casus saatlerden çok farklı...


    iPod'un kamerası oldukça kullanışlı ama bir o kadar da görünür. Aynı şey cep telefonu kameraları ve dolma gibi kalın olan casus kalem kameralar için de geçerli. Ancak casus filmlerini aratmayacak kameralar da mevcut. İşte bu yeni kol saati şeklindeki kamera, eski James Bond filmlerini akla getiriyor.

    Daha önce de benzer ürünler denenmişti ama düşük işçilik kalitesi ya da kötü tasarım yüzünden oldukça çirkindiler. Çirkinlikleriyle dikkat çeken bu ürünler, haliyle gizli kamera olmaktan çıkıyordu. Ancak bu yeni kol saati gerçekten de sıradan bir kol saatine benziyor. Küçük, hafif ve lens de 2 sayısının içine gizlenmiş durumda! Yakından bakıldığında bile dikkati pek çekmiyor. Daha doğrusu bakanın bundan şüphelenmiş olması gerekiyor.

    1.3 megapiksel kamerası 352 x 288 AVI video çekiyor ve 2GB flash belleğe sahip. Bu bellekle 12 saatlik video çekebiliyor ve şarjı da 12 saatlik çekime yetecek kadar dayanıyor. USB veya adaptör ile şarj edilen bu saat yurt dışında 150 dolar civarına satılıyor. Hafiyecilik oynamak isteyenler ya da bu tür ilginç cihazları muhabbet konusu olarak görenler için ilgi çekici bir ürün, ama bütün teknolojiler gibi kötü amaçlarla da kullanılabilir.
#05.10.2009 19:34 0 0 0