zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 3 su bardağı ayıklanmış taze barbunya
* 2 küçük boy kuru soğan
* 2 orta boy havuç (küçük, küp doğranmış)
* 2 orta boy patates (küçük, küp doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 demet maydanoz
* 2 küp şeker
* tuz, zeytinyağı
* 2-2,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

1. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin, havuçları da ekleyip 3-4 dakika kavurun.
2. Salçayı ekleyin, biraz çevirin, patatesleri de ekleyip 2-3 dakika kavurun.
3. Barbunyaları, şekeri ve tuzu katıp suyunu ekleyin.
4. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın, gerekirse su ekleyin.
5. Maydanozları incecik kıyıp yemeği ocaktan aldıktan sonra ekleyip ılık ya da soğuk servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 368
favori
like
share