Neden Premier Lig?

Son güncelleme: 13.11.2005 23:48
  • Ne Juventus'lu, Milan'lı sıkıcı İtalyan futbolu ne de sessiz, sakin İspanya futbolu... Fakat Premier Lig öyle mi? Heyecan mı, yıldız mı, spektaküler hareket mi, tribünlerden gelen ses mi... Neyi görmek istiyorsanız aradığınız herşey burada... Peki İngiltere'yi bu kadar çekici kılan özellik ne? Bunları kuşkusuz en iyi tarif edebilecek biz değil yaşayıp, hissedenlerdir yani futbolcular... Bakalım onlar neler düşünüyorlar bu konu hakkında...


    Sander Westerveld- eski Liverpoollu futbolcu
    -La Liga mı? Premier League mi?

    İki ligi karşılaştırmak gerçekten çok güç.İngiliz futbolu daha hızlı ve statların atmosferi çok daha etkileyici. İnsanlar etkileyici bir uğultu çıkartıyorlar. Ama burada,İspanyada aileler şaraplarını ve sandviçlerini alarak sadece maç izlemeye geliyorlar. Gol attığımız zaman sadece alkışlıyorlar.İspanyol futbolu, İngilizlere nazaran taktiğe dayalı oynanıyor. Bazen çok yavaş oynuyorlar, kalede uyuyacak gibi oluyorum.


    Olivier Dacourt (eski Leeds United futbolcusu)
    Her hafta dolu olan statlarda oynamayı seviyorum.Fransanın aksine İngilterede bir takımla doğuyorsunuz ve o takımla ölüyorsunuz. Her şey kimin bir kez iyi yaptığına bağlı,hemen insanlar o takımı desteklemeye başlıyor.Futbol oynamak için en uygun yer İngiltere. Bütün arzuyu alıyorsunuz ve insanlar size saygı göstermekten zevk alıyorlar. Caddede yürüyorsunuz insanlar çok hoşnut oluyorlar bu durumdan. Fransada, İtalyada ve İspanyadaki insanlar sana sahip olduklarını düşünüyorlar.

    -Bir Fransız olarak, havasından ve yemeklerinden nefret ettiğin oluyor mu?

    Bununla ilgili bir endişe duymuyorum. Eğer işinden hoşlanırsan dünyadaki her yere gidersin.Havası da kesinlikle canımı sıkmıyor.


    Juan Pablo Angel-(Aston Villa futbolcusu)
    -Kolombiya veya Arjantinin İngiltere ile aralarında ne gibi farklılıklar var?

    Burada,İngilterede futbol daha hızlı ve daha fiziksel oynanıyor. Bizim Güney Amerikalılar daha yetenekli ve biz teknik üzerine konsantre oluyoruz. Yetenekli olsak bile güçlü,sağlam olmalıyız.Sahada 90 dakika boyunca mücadele etmeliyiz.Tekniğe çok önem vermemiz Güney Amerikalıların İngiltereye gelmelerine engel teşkil etmez. Çünkü azim ile başarılı olabilirler.
#08.10.2005 23:43 0 0 0
  • gerçekten Premier lig muhteşem her yönü ile bende zaten ingiltere ligini her zaman seyretiyorum..
    Haber için teşekkürler..
#14.10.2005 11:45 0 0 0
  • bence premier lig gibisi yoq
#14.10.2005 15:32 0 0 0
  • la liga işte lig bu
#13.11.2005 23:48 0 0 0