Yarım Kalanlara Rağmen

Son güncelleme: 25.10.2009 00:00


  • noimage



    Söylemezdin tüm o sözleri
    Görseydin en gerçek halimi
    Artık önemi yok
    Her yanlışta doğar bir doğru
    Belkide böyle olmalıydı bu
    Boşver ziyanı yok

    Bir aşkın kırık dökük notları olarak kaleme alınıyor bu mısralar..Her gidişin ardına saklanan hayal kırıklıklarının gecenin karası ile olan dansının dile gelmesidir..
    Gelişinin ne kadar eski olduğunu farkediyorum bu aşkın noktalarını sıralarken arka arkaya..Maviye çalan hayalinin umulmadık anlarda karşıma çıkması nasıl titretiyorsa bedenimi, yine aynı bedenin nasıl eksildiğini farkediyorum sana yazarken..
    Aşkın en yalın halini kuşanıp kendime ne kadar yakıştığını söylerdim..Bu yalın, bu sade sevdanın ardında kopan fırtınaları karaladıkça beyaz kağıtlara minik çocuklar gibi şen şakrak olurdu küçük yüreğim..
    Saatler geceyi, mevsimler güzü gösterdiğinde alışılagelmiş ayrılık senaryosundaki rolümüze alıştırıyorum kendimi..
    Yazık..Dönüp baktığımda koca bir yanlış olarak beliriyor geçmişin gizleri..Aydınlanıveriyor bir anda..Aşk,yürek isterdi..Fedakarlık diğer adıydı sevgi dolu yüreklerde..Üç yanlış bir doğruyu götürürdü önceleri..Yanılmışlar..Her yanlış bir doğru doğuruyordu acının üzerine tuz biber ekerek..
    Nihai son olarak "belki de böyle olmalıydı" diyerek avutuyorum kendimi..Yaşandı bitti saygısızca..Bölünen yüreklerin en ücralarında aşk kırıntılarını toparlarken yüzümde patlayan ayrılığın o sert rüzgarı en derin hislerimide beraberinde götürüyor..Endişelenme..Şairin dediği gibi, boşver ziyanı yok..

    Başka birine kendimi anlatmak
    Başka birine duvarlarımı yıkmak
    Başka tenlerde aşkı aramak
    İnan istemem artık..

    Beklenen son, alışılmış avunma..İlk akla gelen başka biri oluyor..Ne kadar kolay yazması..Tüm yaşanmışlıkları bir çırpıda gözardı edip yeni ufuklara yelken açmak bu kadar mı kolay..O yalın sevdanın kendisi kadar yalın mabedini yerle bir etmek bu kadar mı kolay..İmzanı bıraktığın tenimde başka bir tenin sıcaklığı..Yok yok..Bu kadarına tahammülüm yok..

    noimage


    Zor duramam ayakta hergün kırılıpta
    Zor aşk yaşanmıyor hergün her an yanılıpta
    Her giden bir parça çalıyor benden
    Yarım kalanlara rağmen



    Güçlü olduğumu sanırdım önceleri..Her zorluğun önünde duran aptal cesaretini gururla taşırdım omuzlarımda..O delisi olduğum mavi grileştikçe eksildiğimi anlamaya başladım..Ben o eski ben değildim artık..Hayalinin duvardaki dansı ile yeniden doğuşlara gebe halimi çok gördüm ama hergün yeniden ölme fikrine bir türlü alıştıramıyorum kendimi..Her yeni güne eksilerek başlamak canımı sıkıyor..

    Yok bağırma hiç şimdi alınıpta
    Yok üstüme gelme hiç eskiye sarılıpta
    Her acı bir günah siliyor benden
    Yarım kalanlara rağmen

    Dediğim gibi bu mısralar yitip giden bir aşkın okyanus dalgalarıyla kıyılarına vuran o yürek yangının notlarıdır..Bilirim, her okuduğunda inceden bir yaş süzülür yanaklarından..Parmak uçların yanaklarında gezerken kendini kontrol etmekte zorlanıp içten içe öfkelenirsin bana..O deli mavinin hatrını gizleyip kelimelerinin arasına çıkma karşıma..Alışıyorum sanırım..Her acının ardına gizlenen mutluluk kırıntılarını toplayıp kendi mabedimi yapıyorum artık..Yarım kalanlara rağmen..



    Şimdi yaramı sarmam gerek
    Aşkla aramı yapmam gerek
    Kime inanmalı



    O uzun susuşların ardından gelen bu sitemkar mısralar aşkımın izdüşümü olarak düşüyor beyaz kağıtların üzerine..Ayışığının dalgalarla sevişmesi güneşin kendini göstermesi ile nasıl erteleniyorsa bir sonraki geceye artık bende erteliyorum maviyle olan dansımı bir sonraki hayata..Her yarığından sevda fışkıran bu bedenin yaralarını sarması gerek artık..Anla ne olur..Yazılarımın hayaleti olarak sıralardım kelimeleri önceleri şimdi bir hayaletten isimsiz mektuplar gelecek posta kutuna..

    Her mısrada kendini bulacaksın aslında..Her kelimenin ardına gizleyip kendimi farklı suretler olarak görüneceğim sana..Nasıl bakarsan öyle görürsün derdin, şimdi sıra sende..Unutma..Güneş doğdukça şehrime parlayacak ışıl ışıl..Hangi noktanın ardına gizlesemde kendimi, güneş tepede yine..Yine parlıyor farkında olmadan neleri açığa çıkarttığının..


    [main-arkaplan-muzik]015[/main-arkaplan-muzik]
#05.10.2009 22:11 0 0 0
  • Emeğinize Sağlık Çok Güzeldi

    Ayrıca Fon Ekleyemiyoruz,Siz Buradan Arzu Ettiğiniz Fonu Kullanabilirsiniz
#06.10.2009 22:53 0 0 0
  • emeğinize sağlık
#06.10.2009 22:57 0 0 0
  • Harikasın canımm mucukkk
#08.10.2009 00:29 0 0 0
  • Ayışığının dalgalarla sevişmesi güneşin kendini göstermesi ile
    nasıl erteleniyorsa bir sonraki geceye
    artık bende erteliyorum maviyle olan dansımı bir sonraki hayata..
    Her yarığından sevda fışkıran
    bu bedenin yaralarını sarması gerek artık..


    Güzel bir anlatım ve güzel bir sunum...
    Teşekkürler...
#08.10.2009 00:50 0 0 0
  • Emeğinize sağlık fon müziği doğru bir seçim olmuş .
#08.10.2009 08:16 0 0 0
  • emeğinize sağlık arkadaşlar:)
#25.10.2009 00:00 0 0 0