Kendi maskeni kendin yap

Son güncelleme: 06.10.2009 00:45
  • Güzellik olmak için illa bol para harcamanız gerekmiyor. Evde bulduğunuz malzemeleri kullanarak da güzelleşebilirsiniz. üstelik de doğal yoldan!


    Güzelliğine özen gösteren kadınlar için cilt maskeleri her dönemde gözde kozmetikler arasında yer alıyor ve kadınlar bu ürünler için para dökmekten çekinmiyor. Oysa yumurta, bal ve yoğurt karışımlarıyla hazırlanan maskeler, sahip oldukları işlevleri ile kozmetik dükkanlarında satılan pahalı maskeleri aratmıyor.

    Evde kolaylıkla hazırlayabileceğ iniz maskerlerden bazıları şunlar:

    Besleyici maske
    ıçinde bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildi sanki yeni doğmuş bir bebeğinki gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda 1 kez uygulayabilirsiniz.

    Malzemeler:

    3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem
    1 tatlı kaşığı badem yağı
    1 tatlı kaşığı krema
    1 adet yumurta sarısı


    Hazırlanışı:
    Yoğun bir kıvama gelinceye kadar bütün maddeleri bir kasede karıştırın. Gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzün tamamına sürün. 15-20 dakika dinlenmeden sonra ılık suyla durulayın.


    Onarıcı maske
    özellikle yaz aylarında uzun süreli güneş banyolarının ardından uygulamak için ideal bir maske. Bal ve gliserinin yumuşatıcı etkileri sayesinde cildin nem oranını arttıran bir maske.

    Malzemeler:


    1 adet limon
    3 çorba kaşığı bal
    gliserin


    Hazırlanışı:
    Limon suyuyla balı hızlı hareketlerle iyice karıştırın. 15 gram gliserini ilave edin. özlü bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız maskeyi masaj yapmadan yüzünüze ve boynunuza yayın. 15 dakika kadar yüzünüzde dinlendirdikten sonra ılık suyla temizleyin.


    Dinlendirici maske
    Bu maske aynı zamanda yüzünüzün daha kolay bronzlaşmasını sağlar. Karışımdaki malzemeler cildi besler ve aynı zamanda pürüzsüz bir görünüm almasına yardımcı olur.

    Malzemeler:


    1 adet yumurta sarısı
    1 kase yoğurt
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    5 damla havuç yağı


    Hazırlanışı:
    Yumurta sarısını 2 tatlı kaşığı yoğurtla çırpın. Zeytinyağı ve havuç yağını ekleyin. Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika kadar dinlendirip ılık suyla temizleyin
#06.10.2009 00:45 0 0 0