Bedeninizi Kışa Hazırlayacak Detoks Önerileri

Son güncelleme: 06.10.2009 19:41
  • Bedeninizi Kışa Hazırlayacak Detoks Önerileri

    Her mevsim bitişinde, bedenimizi, zihnimizi ve ruhumuzu dinlendirme ihtiyacı duyarız. Kış yaklaşırken kendinizi yepyeni ve taze hissedebilmek için, detoks programı uygulayabilirsiniz.

    Size sunacağımız önerilere 3-4 gün süreyle uyarsanız, tüm enerjinizin değiştiğini fark edeceksiniz. Uykularınızın kalitesi değişecek, konsantrasyonunuz artacak, hafızanız güçlenecek ve kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz.
    Öncelikle her yeni güne gülümseyerek uyanmayı alışkanlık edinin. Gülümsemeyle başlayan sabahlar, tüm gününüze enerjisini yayacaktır. Sabahları bir fincan detoks çayı içmelisiniz. Bunun için, 2 kaşık tarçın, 6 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı anason ve 2 yemek kaşığı yaban mersinini, 1,5 litre suda 5 dakika kaynatın. İçine yarım çay kaşığı bal ekleyerek günde 4-5 bardak içebilirsiniz.
    Bedeninize en büyük rahatlığı ve arınmayı verecek olan sudur. Her gün mutlaka 2-3 litre su içmelisiniz. Suyun vücuda olan faydalarını daha önceki yazılarımızda ayrıntılarıyla anlatmıştık. Su içmeyi mutlaka alışkanlık haline getirin.
    Sabahları kahvaltı etmek, her zaman yapmanız gereken bir harekettir. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve atlanmaması gerekir. Detoks yapacağınız süre içinde çoğunlukla organik besinleri tercih edin. Bir kahvaltı seçeneği olarak, yulaf lapası, beyaz peynir, çay ve bal tercihe edebilirsiniz. Öğlen ve akşam yemeklerinde ise salata ve sebze çorbalarına yönelin. Tüm kış sebzelerini kapsayan bir sebze çorbası hem besleyici, hem iştah açıcı olacaktır. Üstelik hazırlaması da son derece kolay! Ara öğünleri detoks programı içinde de atlamayın. Sebze suyu, meyve ve yoğurtlu meyve yiyebilirsiniz.
    Uyandığınızda içersine limon dilimleri koyduğunuz bir bardak suyu için. Yatarken bir çay bardağı suya 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyin ve için. Yabanmersini ve hindiba çaylarını tüketin. Şekerden uzak durun. Gazlı içecekleri ve yapay meyve sularını tüketmeyin. Mümkünse doğa ile iç içe 30 dakikalık bir yürüyüş yapın. Yiyecekleri yavaş tüketin ve lezzetlerinin farkına varın.
    Günün sonunda ılık bir duş alın, hatta küvette banyo keyfi yapın. İçine aromatik yağlar karıştırılmış, sıcak su dolu bir küvette zaman geçirmek lüks değildir. Sıcak su hem kas ağrılarınıza iyi gelir, hem de vücudunuzdaki sirkülasyonu arttırır.
#06.10.2009 19:41 0 0 0