Mutfak:Türk
Süre:45 dk

MALZEMELER

2 Buçuk litre et suyu(10 bardak)
2 orta boysoğan
2-3 adet patates
1 kahve fincanı un
1 küçük paket tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı hindistan cevizi
tuz

Terbiyesi:
1 bardak süt
2 yumurta sarısı

Garnitürü:
2 adet yumurta akı
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1-2 dilim bayat ekmek

YAPILIŞ TARİFİ
1-Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın,iki kaşık yağla açık renkte kavurun.Un katın,2-3 dk. daha kavurun.Etsuyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri,hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dk. pişirin.
2-Çorbayı başka bir kaba süzün.Tekrar ateşe koyun.Terbiyesini yapın ve ateşten indirin.Garnitürle servis yapın.
Garnitürün yapılışı:Yumurta akına kaşar peyniri,kırmızı biber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün.Küçük küp şeklinde kesip çorbayla servis yapın.
afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 333
favori
like
share