Patates çorbası

Son güncelleme: 06.10.2009 20:44
  • Mutfak:Türk
    Süre:45 dk

    MALZEMELER

    2 Buçuk litre et suyu(10 bardak)
    2 orta boysoğan
    2-3 adet patates
    1 kahve fincanı un
    1 küçük paket tereyağı veya margarin
    1 çay kaşığı hindistan cevizi
    tuz

    Terbiyesi:
    1 bardak süt
    2 yumurta sarısı

    Garnitürü:
    2 adet yumurta akı
    1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    1-2 dilim bayat ekmek

    YAPILIŞ TARİFİ
    1-Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın,iki kaşık yağla açık renkte kavurun.Un katın,2-3 dk. daha kavurun.Etsuyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri,hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dk. pişirin.
    2-Çorbayı başka bir kaba süzün.Tekrar ateşe koyun.Terbiyesini yapın ve ateşten indirin.Garnitürle servis yapın.
    Garnitürün yapılışı:Yumurta akına kaşar peyniri,kırmızı biber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün.Küçük küp şeklinde kesip çorbayla servis yapın.
    afiyet olsun
#06.10.2009 20:44 0 0 0