Erişteli Su Böreği

Son güncelleme: 06.10.2009 20:54
  • Malzemeler

    125 Gr erişte
    3 Yufka
    3 Yumurta
    125 Gr tereyağı
    2 Su bardağı süt
    250 Gr beyaz peynir


    Hazırlanışı

    Beyaz peyniri ufalayın.
    Erişteyi tuzlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
    Tereyağını eritip soğutun.
    Yumurta,tereyağı ve sütü karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın.
    Hazırladığnız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufkayı yayın.
    Hazırladığınız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufka yayın ve tekrar sütlü karışımla ilave ıslatın
    Üzerine erişteyi yayıp düzeltin.
    Peyniri ilave edip yarım yufka döşeyin ve sütlü karışımla ıslatıp son yufkayı yayın.
    Böreğin üzerine kalan karışımı gezdirerek döküp önceden ısıtılmış fırında en az 30-35 dakika pişirin.

    afiyet olsun
#06.10.2009 20:54 0 0 0