Donut Tarifi


Bir fincan koyu kıvamlı kahvenin yanına en çok yakışan tatlılardan biridir Donut. Hayal gücünüze göre süsleyebilir, sevdiğiniz lezzetleri bir arada kullanabilirsiniz.
Donut Tarifi


Malzemeler,
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
2 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için,
1 kâse marmelat
Rendelenmiş çikolata
Pasta süsü
Hazırlanışı,
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Tepsiye bol miktarda un dökün.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Parçaları hava almayacak şekilde unun içine gömün.
Hamurun mayalanması için 45 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru elinizle düzleştirin.
Ortasını bir kapak yardımıyla kesip çıkarın.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Donut hamurlarının fazla ununu alın.
Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
Kızaran donutların sadece bir tarafını önce marmelata sonra rendelenmiş çikolataya batırın.
Servis tabağına aldığınız donutların üzerini pasta süsüyle süsleyin.
Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 592
favori
like
share