Nar Ekşili Mercimek Yuvası

Son güncelleme: 03.05.2010 10:50
  • Nar Ekşili Mercimek Yuvası


    Özel davet günlerinizde misafirlerinize güvenle sunabileceğiniz nar ekşili mercimek yuvası. Şık sunumu ve eşsiz lezzetiyle sık yapılan yemek listenize aday olabilecek nitelikte.
    Nar Ekşili Mercimek Yuvası
    noimage

    Malzemeler,
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    Yarım su bardağı ince bulgur
    2 su bardağı su
    3 dal taze soğan
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet roka
    2 yemek kaşığı nar ekşisi
    1 yemek kaşığı zeytin yağ
    2 adet patates
    1 adet domates
    Tuz, kara biber, kırmızı biber, nane
    Hazırlanışı,
    Kırmızı mercimeği 2 bardak suyla haşlayın.
    Haşlanan mercimeğe bulguru ekleyip şişmesini sağlayın.
    Patatesin kabuklarını soyup haşlayın.
    Haşlanan patatesi ve domatesi küp küp doğrayın.
    Maydanoz, roka ve taze soğanı ince ince kıyın.
    Kâsede patates, domates, roka, maydanoz ve taze soğanı karıştırın.
    Haşlanmış mercimek ve bulguru yoğurma kabına alın.
    Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin.
    Malzemeler birbiriyle özleşene kadar iyice yoğurun.
    Küçük bir kâse ya da fincanı mercimekle doldurun.
    Tam ortasında parmağınızla delik açın.
    Düz bir tabağa ters çevirip domates, patates karışımıyla doldurun.
    Soğuk servis yapın.
    Afiyet olsun.
#06.10.2009 21:23 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler...
#03.05.2010 10:50 0 0 0