Zincir Yapımı

Son güncelleme: 31.10.2009 11:18
  • Adım1: Her zamanki gibi ilk işimiz yeni bir layer açmaktır sonra Rounded Retangle-Tool ile aşağıdaki şekli çiziyoruz. Radius 75px önerilir.
    noimage
    noimage

    Adım2: Layer kutusunda bu son eklediğimiz şekli gösteren ufak resmin üzerine CTRL tuşuna basılıyken fare ile birkez tıklayın. Böylelikle şeklimizin hepsi seçilmiş olacak. Ardından Select menüsünden Modify => Contract 'ı açıyoruz ve 20px yapıyoruz.

    noimage
    Şeklin 20px dışından atarak seçim yapmış olduk.
    noimage
    Şimdi klavyemizden delete tuşuna basarak içini siliyoruz.
    noimage
    Adım3: Zincirin bir halkasını oluşturduk şimdi efektlere ve yanyana dizmeye başlamadan önce bir de yan görünüşünü çizmemiz lazım. Yine yeni bir layer açıyoruz ve Rounded Retangle-Tool ile aşağıdaki şekli çiziyoruz.
    noimage
    İlk şeklimizin olduğu layer'ı seçiyoruz ve sağ tıklayıp Blending Optirons 'a giriyoruz. Şimdi işin en keyifli kısmına geldik. Efekt zamanı!

    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage

    Eğer hiç bir detayı atlamazsak böyle bir sonuca ulaşıyoruz:
    noimage

    Efektleri uyguladığımız layer'a sağ tıklayıp Copy Layer Style diyoruz ve yatay şeklimize de Paste Layer Style diyerek efekti ona da uygulamış oluyoruz.

    Adım4: Artık bundan sonrası biraz marifet gerektiriyor. Nasıl bir zincir oluşturacağınıza ve nerede kullanacağınıza bağlı olarak istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Diziliş bu şekildedir:
    noimage

    Dediğim gibi bundan sonrası sizin marifetinize kalmış. İşte bir kaç diziliş örneği:
    noimage
#07.10.2009 09:18 0 0 0
  • şekil verme kısmını biraz anlatır mısın?
#31.10.2009 11:18 0 0 0