MALZEMELER
2 Su Bardağı Un
250 gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri
160 gr. Margarin veya Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Üzerine
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Çörekotu


HAZIRLANIŞI
Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Rendelenmiş kaşar peynirini, margarin veya tereyağını, tuzu pudra şekerini ve kırmızı toz biberi ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Avucunuzun büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Bu yuvarlakların her birini 20 cm uzunluğunda, bir kalem kalınlığında çubuk olacak şekilde hazırlayın.
Çubukları 3 eşit parçaya ayırın. Bu üç parçanın bir tarafını birleştirin. Açıkta kalan uçlarını örün. Açılmaması için uçlarını birleştirin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin.afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 293
favori
like
share